Bajen tar emot BK Häcken på söndagen.
Mitt speltips: Under 3 mål asian. Spelet innebär pengarna tillbaka om det blir exakt tre mål. Förlust på spelet vid fyra eller fler mål. Vinst vid 0-2 mål.

För att spelet ska förlora krävs fyra mål.
14/25 Häckenmatcher har innehållit fyra eller fler. Men på bortaplan är siffran bara 4/12.
För Hammarby är siffran 8/25.

Efter Europamatcher har Häcken generellt haft det tufft offensivt. Förlorat med 1-0 mot både Degerfors och Kalmar efter en tung torsdagsmatch i Europa. Att dubblera är tufft, antingen väljer Högmo slitna spelare eller så får han rotera. Oavsett så är förutsättningarna inte optimala för en bra prestation. Känns rätt tydligt att Häckens prioritet är Europaspelet nu när guldet känns långt borta. Fem poäng efter Malmö blir svårt att ta igen med 15 kvar att spela om. Rätt så bekvämt avstånd ner till DIF på fjärdeplatsen också.

Häcken såg bra ut defensivt mot AIK senast, begränsade Gnaget till ett fåtal avslut. Samma sak mot Kalmar innan dess, även om smålänningarna gjorde ett mål.

Hammarby har tajtat till försvarsspelet

Sedan Hammarby ändrade spelsystem i samband med Twentematcherna har de varit väldigt bra bakåt. Bortsett Malmömatchen som var lite speciell har de bara släppt in fyra mål senaste sju matcherna. Backat upp det med rätt så bra underliggande statistik också. Överlag har de inte varit det där svängiga Billbornbajen vi lärde känna för ett par år sedan under Cifuentes. Lite mer kontroll, inte samma avslappnade attitytd till insläppta mål.

Här har de också ett tufft avbräck då Erabi skadat sig. Den unga anfallaren har varit väldigt viktig med sitt offensiva slit och en del mål. Att han saknas lär kännas då det inte dräller av offensiva spelare som öst in poäng.

Finns en del historia mellan lagen då det varit cupfinaler och uppmärksammade historier med strypgrepp på spelare osv. Även om många spelare lämnat sedan dess lär det vara rätt upptrissad stämning och hyfsat mycket kamp.

Jag tror underspelet är en bra position att gå in i matchen med. Skulle det kaosa ur bör det gå att ta någon överlina live för att komma ur risken, men jag tror på färre än fyra mål här. 1-1, 1-0, 0-1 eller liknande ser jag som tänkbara slutresultat.

Speltips: Under 3 mål asian
This is the stats tab
This is the post tip