Det vankas Hallandsderby på Örjans Vall i kväll. Tror hemmastarka HBK är numret för stora formsvaga Varberg.

Vårens möte
Varberg - Halmstad 0-1

Superettan
2. Halmstad 19 12 2 5 27:17 38
9. Varberg 19 7 5 7 18:23 26

Halmstad hemma
9 7 1 1 15:3 22

Formen
F, V, V, V, F

Senaste match
Dalkurd - HBK 1-0

Varberg borta
9 3 3 3 10:12 12

Formen
F, F, F, F, O

Senaste match
Varberg - Syrianska 0-2

Vårens derby slutade med HBK-seger 1-0. Jag tror att returen på Örjans Vall kan bli en liknande historia. HBK har tillsammans med Sirius den bästa truppen och inför hösten är den dessutom förstärkt med Marcus Mathisen från FC Köpenhamn.
- Han har blivit en positiv injektion och är med sin allroundförmåga en stor tillgång för laget, konstaterar HBK-tränaren Janne Jönsson för klubbens hemsida.
HBK åkte på en tuff torsk senast mot Dalkurd, men resultaten i den här omgången har varit goda för dem. Sirius torskade och Dalkurd och AFC United kryssade, vilket gör att HBK kan utöka glappet till AFC på kvalplatsen till totalt fyra poäng. Således lär kvällens derby inte direkt vara en match man är omotiverade inför. Revanschsugna från Dalkurd och chans att förstärka sin position på direktplats till Allsvenskan, samt minska avståndet till serieledande Sirius till bara två poäng. HBK får även tillbaka två spelare från avstängning i Ivo Pekalski och Adnan Kojic.

Varberg har fyra raka torsk bakom sig och insatsen med 0-2 hemma mot Syrianska sist, imponerar inte. Ligger fortfarande stabilt i mitten och någon oro för kontraktet är det ännu inte på långa vägar. Sju poäng ned till Syrianska på kvalplats och då har Varberg en match mindre spelad. Två spelare som startade sist är inte med i dag på grund av avstängning. Elias Andersson och Ivan Näsberg, på pluskontot är Joakim Lindner tillbaka i truppen efter skada. Tror ändå på de fyrfaldiga svenska mästarna HBK i kväll.

SPELTIPS
Spelar rak etta till 1,85 (-0,5) hos bet365 (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip