Häcken tar emot Mjällby på i sin premiär.
Mitt speltips blir en specialare: Mjällby att ha över 3,5 hörnor + att matchen ska ha under 4,5 mål. Ger 1.86 och går att lägga som en Bet Builder från den fliken.

Spelar sällan den här typen av spel, men det här är en lurig match att sia om vad gäller 1x2 tycker jag. Därför gillar jag det här alternativet. Stor truppomsättning hos Häcken, som tappat tränare Högmo, kapten Samuel Gustafson och Sonko. Lägg till att de tappade ett gäng spelare förra sommaren också. Jämfört med premiären mot Elfsborg i fjol blir det nog 6-8 nya namn i startelvan. Nye tränaren Johansen hade ett tufft gruppspel i Svenska Cupen och det blev respass direkt. Såg allt annat än bra ut och försäsongen har präglats av den del skador. Känns som att Häcken är ett tydligt hack sämre än för ett år sedan. Åtminstone för dagen - kommer säkert bli bättre ju länge säsongen lider. För de har såklart ersatt spelartapp med spännande namn också.

En sak jag tycker mig läsa från det jag sett av Häcken hittills är att de inte riktigt är samma offensiva slagstyrka i spelet. Dels har de tappat några av de vassaste spelarna, men verkar inte vara lika offensiv balans heller. Hade hemmamatcher mot Östersund och BP i Svenska Cupen - tidigare år hade två såna matcher lätt inneburit 5-8 gjorda mål och mängder av målchanser. Nu blev det tre gjorda och rätt så torftigt spel. Så jag tror inte Häcken blir lika målglada som ifjol.

Vad gäller hörndelen av det här spelet släppte Häcken till fyra eller fler defensiva hörnor i 20/30 i fjol i Allsvenskan om jag räknar rätt. Släppte till minst fyra i samtliga cupmatcher under våren också. Med tanke på ombyggnationen tror jag de kommer vara lite mindre dominanta än om den här spelats för ett år sedan.

Stabila Mjällby

Mjällby bygger vidare och får väl sägas ha etablerat sig i Allsvenskan. Det är ett av lagen där man vet vad man får - alltid hårt jobb och aldrig lätta att slå. Har kommunicerats att de vill spela lite mer i år kontra tidigare och det får vi väl se. Spelat ut kort på insparkar en del - bara en sån sak. Gjorde det särskilt bra på bortaplan i fjol i alla fall och de känner sig absolut inte slagna på förhand här.

Hade 18 matcher med minst fyra hörnor eller fler i fjol. Slipper vi bara en matchbild där de tar en tidig ledning som de sedan backar hem på bör de ha alla möjligheter att skapa tillräckligt med anfallsspel för att det ska mynna ut i minst fyra hörnor över 90 minuter. Är ett lag som är farliga på fasta situationer och tar den biten på allvar. Flyttar upp laget på offensiva inkast och frisparkar som kan lyftas in i box - kan lätt bli ett par gratishörnor av det när bollar studsar ut. Fyra eller fler hörnor i samtliga cupmatcher, inklusive Hammarby på bortaplan.

Även om de ska spela lite mer i år är det ett lag som mestadels lär backa hem och sikta på att inte bjuda på saker.

Jag tycker det är svårt med 1x2 eller asian hcp här - har respekt för Mjällby och inte osannolikt med skräll. Samtidigt har oddset redan gått ner på bortalaget sedan släpp och Häckens kapacitet är hög. Därför väljer jag den här specialaren istället då den täcker många tänkbara slutresultat i min bok. Att Mjällby skapar minst fyra hörnor känns också klart troligt sett till förutsättningarna.

Speltips: Under 4,5 mål och över 3,5 Mjällbyhörnor.
This is the stats tab
This is the post tip