Fredagsfeeling mellan Giffarna och Skövde! Här är mitt speltips

Senaste möten
Skövde - GIF Sundsvall 2-0
GIF Sundsvall - Skövde 2-0

Senaste matcher

Omg 1
GIF Sundsvall - Östersunds FK 1-0
Örebro - Skövde 0-1

Zendajas - Lindell, Schyberg, Tellgren, Mikhail - Skillermo, Elmar Abraham, Hellichius, Engström - Abraham, Ljubicic

Omg 2
Skövde - Landskrona 0-0
Degerfors - GIF Sundsvall 2-0

Olsson - Oppong, Lindgren, Svanberg - Jelassi, Hudu, Manchon, Nordh, Olsson - Finey, Engblom

* Oppong rött kort

Possession vs parkerad buss

Två lag med väldigt olika filosofier ställs emot varandra på fredagskvällen i Sundsvall.
Giffarna tog en skön derbyseger i slutminuterna mot Östersund men följde inte upp den på bästa sätt. 2-0 till Degerfors på Stora Valla var i underkant och dessutom tog Oppong ett onödigt rött kort som kan ge en längre avstängning utöver att han är borta den här matchen. Dumt och onödigt.
Annars tycker jag att Giffarna fått ihop ett bra lag i år, ett lag som passar den filosofi som coach Jakobsen praktiserar. Däremot är det lite si och så med effektiviteten i laget. Engblom är den som har mest mål i sig men det gäller att han får vara den som kommer till de flesta lägena. Annars är det mycket baserat på att hitta övertag i olika ytor. Mot Skövde kommer det att bli svårt. Ett lag som inte bjuder till alls. Skövde är nöjda med 0-0 när de kommer och kommer ta de chanser som bjuds men jag förväntar mig ett gästande lag som ligger lågt och stänger ytor, tråkar ut Giffarna.
Hemmalaget komme få svårt att använda sina fartfyllda spelare i så fall och allt sammantaget så tror jag på en ensidig match där Giffarna har bollen men där Skövde också är helt fine med det så länge laget är samlat och tufft att möta utanför och i egen box. Man lyckades spela 0-0 mot ett skickligt Landskrona Bois senast och jag tror man kan få till en målsnål match även här.

SPELTIPS
Jag spelar under 2.5 mål till 1.91 hos X3000 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip