Speltips: Örebro draw no bet (asian 0) till 1.79 hos Unibet

____________

Två utav Superettans största besvikelser drabbar samman under lördagen. Hemmalaget GIF Sundsvall på 12:e plats och gästerna Örebro SK på en placering under gör att det inte direkt är någon lugn och ro hos lagen. Känslan är dock att Örebro är mer på uppgång spelmässigt och fått lite nytändning med bland annat Kalle Holmberg medan GIF Sundsvall har svårt att skapa sig ett hållbart kontrollerat spel.


GIF Sundsvall
Senaste match:
J-Södra - Sundsvall 1-0
xG: 1.45 - 0.43
Skott/Skott på mål
11/6 - 3/1
Giffarna testar flertalet olika formationer och taktiker men lyckas inte få spelet att stämma. J-Södra kopplade greppet redan tidigt i matchen och det var bara en tidsfråga innan 1-0 skulle komma. Tränare Douglas har varit väldigt skicklig på att kontrollera matcher tidigare i sina lag men för Giffarna ser inte spelet sammanhängande ut och det finns inte direkt någon lugn och ro i spelet. J-Södra kunde ständigt ta tillbaka bollen innan Sundsvall ens hann komma till något avslut. Det blev en rättvis hemmaseger och det måste råda en hel del huvudbry hur Sundsvall ska kunna bryta denna dystra trend.

Örebro
Senaste match:
Örebro - Trelleborg 0-0
xG: 1.16 - 0.79
Skott/skott på mål
14/8 - 13/3
Det var ett taggat Örebro som verkligen gav allt för tre poäng mot Trelleborg. Högt tempo, mycket folk i boxen och fina chanser skapades men bollen ville helt enkelt inte in. Tycker Trelleborg aldrig riktigt sårade Örebro förutom i slutet, utan spelet kontrollerades bra av hemmalaget och det var också härligt att se Kalle Holmberg som gett en ny dimension i spelet med sin löpkapacitet och hur skicklig han är i länkspelet. Nu blev det en missräkning med bara en poäng men uppträder man såhär mot GIF Sundsvall med den farten så finns goda chanser till en trea.

Status:
Nasiru Moro (ÖSK) tvingades utgå i halvtid mot Trelleborg. Väntas bli borta ett par veckor. Hultqvist stod för en stabil insats i Moros frånvaro.
Monga Simba (GIF Sundsvall) fick endast dryga halvtimmen senast. Startar här?

Örebro är på uppgång - sårar Giffarnas svajiga defensiv?

Väntar mig en jämn match mellan två lag som ungefär har samma truppsammansättning och befinner sig i liknande situation. Pontus Engblom behöver komma igång för Giffarna och Kalle Holmberg behöver göra poäng för ÖSK. Spelmässigt har Örebro sett bättre ut på sistone och likt Södra så har de en hel del styrkor i kombinationsspelet på kanterna och i ytan framför backlinjen. Där hade Sundsvall oerhörda problem senast där Lundström blev bortsnurrad flertalet gånger och Pichkah/Nåvik hade svårt tillsammans med mittbackarna att täppa igen ytan framför backlinjen. Tror att Örebro kan skapa bra övertag genom samarbetet Dahl/Bark på vänsterkanten här medan David Seger hittade fina ytor i mitten i kombination med Holmberg. Försvaret har ändå sett stabilt ut på sistone hos Örebro medan Sundsvall känns tämligen ofarligt offensivt. Gillar draw no bet på ÖSK här som känns tydligt på uppgång och har ett mer passande, rörligare lag för underlaget än Sundsvall som numera känns tunga och raka.

Speltips: Örebro draw no bet (asian 0) till 1.79 hos Unibet
This is the stats tab
This is the post tip