Speltips: Tjeckien att vinna eller kryssa + under 3,5 mål @ 1,64 - Betinia -

Två nollpoängare från första omgången ska försöka att ta sig uppåt i tabellen när Georgien och Tjeckien sparkar boll på Volksparkstadion i Hamburg.

Georgien gjorde ingen dålig match i 1-3 förlusten mot Turkiet. Skapade själva över 2,00 i xG och Turkiets mål var inte mycket att göra åt för Valencias burväktare Giorgi Mamardashvili. Två mål var kanoner i krysset och det sista var mål i tom kasse när Marmardashvili gått upp på en hörna i 90+7.

Anfallsduon Georges Mikautadze och Khvicha Kvaratskhelia var ständiga hot på topp och höll Turkiets backlinje sysselsatt större delen av matchen.

Även mittfältet och backlinjen stod upp bra och man får ha i åtanke att denna match var landets största någonsin så här långt. Bara att göra mål i ett EM är stor framgång för Georgien. Förbundskapten Willy Sagnol har förvisso sagt att laget inte är här för att vara någon slagpåse och siktar på avancemang men innerst inne så är han säkert glad för mål och skulle bli megastolt om hans grabbar tar poäng i någon match.

Ser ingen anledning för Sagnol att förändra i startelvan utan fransmannen lär köra på med samma manskap och sedan använda bytena klok när det behövs.

Tjeckernas rutin avgör matchen?

För Tjeckien var det ungefär samma visa som för dagens motståndare, de gjorde en bra premiär match men blev utan poäng. Nu var det främst defensivt som Tjeckien gjorde det bra för framåt hade man bara 0,22 i xG och ledningsmålet från Lukáš Provod i 62a min, kom mer eller mindre som en blixt från klar himmel. Höll dock bara ledningen i 7 minuter innan orutinerade Robin Hranáč oturligt snubblade in bollen i egen kasse. 1-1 var ändå ett resultat tjeckerna var nöjda med, men på stopptid så smällde portugiserna in 2-1 och tog alla poängen.

Här får vi hoppas på ett mer offensivt inriktat Tjeckien. Anfallarna Jan Kuchta och Patrik Schick var relativt osynliga mot Portugal, men fick inte heller många vettiga bollar att jobba med. Antonín Barák har haft en bra säsong med Fiorentina och kan här komma att ersätta Pavel Šulc på mitten. Feyenoords Ondřej Lingr är också ett alternativ om man vill ha mer fart framåt. Anfallarna Tomáš Chorý och Adam Hložek önskar också speltid. Mojmír Chytil fick en halvtimme senast men gjorde inte så mycket väsen av sig och framför allt Chory bör vara före i kön nu.

Tjeckien är det bättre laget men ska inte underskatta Georgien som kan störa, något de visade mot Turkiet. Spelet som testas denna match är Tjeckien att vinna eller kryssa + under 3,5 mål i matchen.

Kommer även köra ett TV-spel på Georgiens Georges Mikautadze att skjuta minst ett skott på mål under matchen. Fick iväg ett skott på mål mot Turkiet och lär även få nån chans mot Tjeckien antingen via kontring, fast situation eller genom egna spelet. Khvicha Kvaratskhelia som är den stora stjärnan lär få mer uppmärksamhet och det kommer passa Mikautadze som handsken.

Huvudspelet sitter om Tjeckien vinner eller kryssar samt att det inte blir fler än tre mål i matchen.

TV-spelet sitter om Georges Mikautadze får iväg minst ett skott på mål under matchen

This is the stats tab
This is the post tip