Frankrike:

Värdnationen vann två av tre matcher i gruppspelet och Hervé Renards lag hämtade sig fint efter besvikelsen och missräkningen i andra gruppspelsmatchen, när Frankrike föll mot regerande mästarna Kanada, 1-2, när man tappade poäng i matchminut 102.

Frankrike besegrade Colombia, 3-2, i öppningsmatchen och rundade av gruppspelet med en 2-1-seger mot Nya Zeeland. Anfallsstjärnan Marie-Antoinette Katoto har varit glödhet och står noterad för fem baljor efter gruppspelet.

Brasilien:

Tråcklade sig vidare från gruppspelet som en av de bäst placerade treorna. Brasilien vann öppningsmatchen mot Nigeria med 1-0, men förlorade mot både Japan, 1-2 – där man tappade segern i slutmimnuterna - och mot ett redan kvalificerat och kraftigt roterat Spanien, 0-1, där veteranstjärnan Marta blev utvisad och alltså är avstängd här. Jag tycker inte ”nya” Brasilien, under nye förbundskaptenen som ersatte Pia Sundhage, imponerat särskilt mycket och man behöver upp ett par nivåer för att kunna mäta sig med Frankrike i kvartsfinalen.

Hemmapubliken bär Frankrike till semi?

Frankrike har inte stått för ett fenomenalt gruppspel, men det finns enorm kvalitet i det franska laget – vilket Sverige fått erfara i EM-kvalet – och fördelen av hemmaplan är inget att fnysa åt. Jag är inte övertygad av vad jag sett från ”nya” Brasilien och tycker Frankrike ska gälla som rimlig favorit här. Raka ettan finns till 1,70 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip