Vi har officiellt gjort bokslut för EM:s gruppspel och vänder blickarna mot slutspelet. Åttondelsfinalerna är satta och vi ska självklart försöka utkristallisera en potentiell slutvinnare för detta mästerskap!

Min spontana känsla hittills detta mästerskap är att det varit betydligt mycket jämnare än vad jag trodde innan. Jag vet inte om det beror på att de “mindre” nationerna stått upp bättre än man trodde, eller om de större nationerna underpresterat. Det har varit extremt få matcher där storfavoriten vunnit stort.
Oavsett har det gjort mästerskapet extremt spännande, och gjort att majoriteten av åttondelsfinalerna känns relativt öppna på förhand.

Frankrike måste självklart nämnas när vi pratar om eventuella slutvinnare, men är just nu fjärdehandsfavorit hos ComeOn till 6.60. Hittills under mästerskapet har man dock inte kommit upp i den nivån man förväntade sig, samtidigt som Mbappes mästerskap blivit skakigt efter skadan i premiärmatchen.
Det kan mycket väl vara så att man växlar upp nu när slutspelet anländer, men jag tycker att man sett lite för svajiga ut för att jag ska våga lita på det.

England ska väl på något märkligt sätt även nämnas. Man är just nu oddsfavorit att vinna mästerskapet hos ComeOn till 4.50. Hittills i mästerskapet har man väl ännu inte en prestation som varit tillräckligt bra, men på ren flax har man hamnat på “rätt” sida av detta slutspelsträd. I en eventuell kvartsfinal ställs man mot Italien eller Schweiz vilket såklart känns fullt överkomligt.
Trots detta känns det inte rätt att tro på England så som man ser ut för tillfället. Det känns rätt tydligt att detta landslag behöver en ny förbundskapten, för kvalitén finns givetvis i truppen.

Hemmastödet ger Tyskland fördelen

Portugal ett lag jag hade stora förhoppningar på inför mästerskapet, och de har väl inte fullt infriats. Gruppsegrare på målskillnad före Turkiet på 6 poäng. Den enda matchen man egentligen imponerat någorlunda i hittills är väl just matchen mot nämnda Turkiet, där man vann med 3-0. 2-0 förlusten mot Georgien tar jag inte mycket ifrån då man luftade truppen rejält, och det är nog inte många av dem spelarna som kommer lukta på en startplats i slutändan.
Jag tror dock fortfarande på detta Portugal, och hade man hamnat på andra sidan slutspelsträdet hade man nog varit mitt val som slutvinnare. Nu känner jag dock att det kan bli lite väl tufft. Speciellt när man ställs mot Frankrike eller Belgien redan i en förmodad kvartsfinal. Får man träff kan det bära långt, men jag tror tyvärr inte det räcker i slutändan. Tror man på det finns det dock att spela till 7.60 hos ComeOn .

Tyskland. Mina vinnare av detta europamästerskap. Bortsett från kanske Spanien tycker jag man är den stornation som imponerat mest hittills, och det känns som man fått ihop en offensiv som ser väldigt bra ut. Trion bakom Havertz/Fullkrug i Musiala, Gundogan och Wirtz gillar jag skarpt, och med Toni Kroos bakom som spelar sina sista fotbollsmatcher i karriären finns ytterligare ett incitament för att Tyskland ska gå hela vägen.
Hemmaplansfördelen spelar givetvis in extremt mycket. Vart man än spelar kommer man ha stödet på sin sida, vilket absolut inte får underskattas. I en förmodad kvartsfinal ställs man troligen mot Spanien, där jag håller Tyskland snäppet bättre i grunden. Spanien har imponerat väldigt mycket hittills, men i ett slutspel är jag osäker på om deras typ av fotboll kommer hålla.

Ett Tyskland som spelar med energi och frenesi uppbackade av en hel nation tror jag kommer bli svåra att stoppa. Det är ett extremt svårt slutspel att tippa, men jag singlar ut Tyskland som min favorit att plocka hem detta EM! Tyskland som slutsgerare går att spela till 6.50 gånger pengarna hos ComeOn !

This is the stats tab
This is the post tip