Elfsborg att leda i halvtid mot Halmstad testas.

Träningsmatch i Spanien, där båda lagen befinner sig på läger för närvarande.

Elfsborg har Stuhr-Ellegaard borta, men ställer i övrigt upp med en stark elva:

Elfsborg (prel):
Tim Rönning -
Anders Randrup, Jon Jönsson, Jörgen Horn, Joakim Nilsson -
Simon Olsson, Alex Dyer,
Jesper Karlsson, Issam Jebali - Simon Lundevall,
Viktor Prodell,

Ellos gjorde ingen bra match mot AFC i tisdags (1-1), men ställer i mitt tycke upp med en bättre elva idag. Väldigt spännande offensiv, med nyförvärvet Jesper Karlsson (succéspelare i usla Falken i fjol), Issam Jebali, kapable Lundevall och målskytten Prodell. Ska också sägas att man blev bättre ju längre Eskilstunamatchen gick. Framför allt hittade centrala fältet med Olsson och Dyer hittade alltmer rätt ju längre den matchen gick.

Halmstad ställer över Haksabanovic från start. Westerberg och Fredrik Olsson ska också stå över och enligt HP är det vissa frågetecken även runt kapten Liverstam. Oprövade Isak Pettersson får chansen i målet. Även unge talangen Gabriel Gudmundsson (född 1999) väntas starta.

Startelva, HBK (prel):
Isak Pettersson -
Adnan Kojic, Alexander Berntsson, Fredrik Liverstam, Andreas Bengtsson - Nikolai Alho, Ivo Pekalski, Rebin Asaad, Gabriel Gudmundsson -
Kosuke Kinoshita, Alexander Ruud Tveter.


HBK känns inte färdiga med sitt truppbygge. Väldigt lite allsvensk rutin och skulle behöva ha in lite spets för att öka på sina chanser att greja kontraktet. Janne Jönsson:
- Med så många unga spelare och så mycket talang skulle det naturligtvis behövas in rutin och erfarenhet i laget. Därför vill vi köpa tid genom lägret för att där se vilka förstärkningar vi ska göra eftersom vi, trots allt, har en begränsad ekonomisk budget att förhålla oss till Och desto viktigare då att förstärka rätt, påpekar Janne med en ytterback och en anfallare högst på listan.

Träningsmatch med allt vad det innebär i form av prioriteringar och fokus på detaljer. Men Elfsborg ska vara en klass bättre och här känns det dessutom som att boråsarna har ett mer ordinarie lag än vad HBK har. Elfsborg har ett bedrövligt facit i träningsmatcher, men på pappret tycker jag man har bra chans att ta kommandot från start. Väljer att spela att Elfsborg leder i halvtid då startelvan känns starkare än HBKs - återstår att se hur det blir med byten i andra halvlek.

This is the stats tab
This is the post tip