Elfsborg inleder cupen hemma mot nykomligen GAIS.
Mitt speltips: Specialaren att båda lagen gör mål + ö2,5 i matchen. Lägg som bet builder eller ta färdigpaketerat.

Luckysports i skrivande stund lite högre odds på det här än Kambibolagen.

Elfsborg var inte med i cupen förra säsongen då de chockartat rök i kvalmatchen som spelas på sommaren. Säsongen innan dess släppte de in mål i alla gruppmatcher, samma sak 2021. Tappade som bekant ett rejält guldläge i fjol då de lyckades ta en poäng de två sista matcherna. Framför allt hemmamatchen mot Degerfors var en rejäl besvikelse där seger hade gett guld. Thelins gäng laddar därmed om för en ny säsong. Tappade Lagerbielke förra sommaren och under vintern har målvakten Valdimarsson sålts. Fått in Norrköpingsbekante Isak Pettersson, vilket är en helt annan målvaktstyp. Store Valdimarsson dominerar i luftrummet medan Pettersson är kortare men har magiska fötter. Elfsborg har släppt in rejält många mål under försäsongen och defensiven känns ett hack sämre här och nu än förra säsongen.

Offensivt har de tappat Okkels, Bernhardsson och Gudjohnssen, men de ska bara vara bra nog för att göra mål här ändå. Simon Hedlund, Frick, Baidoo, Krasniqi, Abdulai (utropstecken i år?), Qasem ska kunna måla både en och två gånger hemma mot Gais. Offensiva ytterbackarna Johan Larsson och Hult backar hem från kanterna.

Gais spännande nykomling

Gais är äntligen tillbaka i Allsvenskan efter att ha gått upp en serie två säsonger i rad. Får nu vänja sig vid att vara ett bottenlag förmodligen. Rätt skön match att vänta här för deras del då de har allt att vinna, kan bjuda upp utan att en förlust behöver kosta så mycket. Gjorde flest mål i Superettan i fjol och var det klart bästa offensiva laget enligt mig. Högst xg, flest avslut per match, flest touch i motståndarnas straffområde etc. Helt annat motstånd nu såklart, men det råder inga tvivel om att Gais är ett väldigt offensivt balanserat lag. Coach Holmberg har varit inne på att de ska försöka fortsätta på den inslagna vägen trots Allsvenskan och jag kan inte se att Gais åker till Borås och backar hem. De kommer försöka spela sitt eget spel.

Att de tappat Julius Lindberg till Häcken är såklart ett tungt minus, men de har också kvar en del offensiva pjäser från i fjol. Även fått in Cooper Love från just Elfsborg, vilket är en helt okej nia för ett lag av Gais kaliber.

Första tävlingsmatchen för säsongen - jag tror inte Elfsborg har en maxprestation i sig. Bör ändå vara bra nog för att ha jättechans att göra ett par mål på Gais. Gais tycker jag ska ses med bra chans att näta också - då gillar jag det här spelet till ett betydligt högre odds kontra ett vanligt odds på ö2,5 som betalar 35 punkter lägre.

Speltips: Båda lagen gör mål + över 2,5 mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip