VM-kvalets största flopp hittills är Peru.

Peru har ett relativt färskt VM-deltagande i ryggen. De deltog i VM 2018 och nådde en playoffplats (5a) inför VM 2022. De sumpade dock den chansen, men sammantaget så har det på senare år varit ett lag som lyckats ta sig in på tabellens övre halva.

En tung faktor i dessa framgångar var Ricardo Gareca. Ricardo Gareca lämnade dock det peruanska landslaget 2022 efter 7 framgångsrika år och med honom försvann också resultaten.

Peru ligger i skrivande stund sist i kvalet med 3p på 7 omgångar. De har fortfarande inte lyckats vinna en enda match och har det osmickrande målsaldot 2-9.

De spelade 1-1 i sin senaste match hemma mot Colombia. Ett resultat som är klart godkänt men en prestation som var desto sämre då en förlust hade varit ett mer rättvist resultat, fastän Colombia också var tämligen nöjda med ett kryss borta.

Nya Ecuador?

Ecuador är ett jobbigt lag att möta. Deras trupp har gott om såväl fart som fysik, och deras nuvarande hemmaarena ligger på en 2734m höjd. Det är inte riktigt samma tortyr som bortamatcherna i Bolivia, men det är trots allt en tuff uppgift mot ett lag som är oerhört mycket mer svårspelat.

Ecuadors nuvarande generation har ett par intressanta namn som har en ljus framtid tillmötes. Hincapie, Kendry Paez (17 år!), och Caicedo är spelare som kan växa och har potential att bli världsklass på sina positioner. Lägg därtill andra namn som Enner Valencia och Pervis Estupiñan så ser man att det rör sig om ett rätt så starkt landslag.

Deras tidigare spelidé var en aningen defensiv sådan. De har tagit poängen som förväntats men det är sällan de imponerat. En styrka i sig givetvis, men känslan har ändå varit att tränarna inte låst upp lagets egentliga potential.

Idag är det argentinaren Beccacece som rattar laget. Beccacece är en Bielsa-student som för några år sedan gav sig ut på egna äventyr efter några framgångsrika år som Sampaolis assisterande tränare. Beccacece har således liknande idéer som sina tidigare mentorer. Han vill att Ecuador ska vara "protagonistas en cada partido", vilket betyder ungefär att de ska inneha huvudrollen varje match. De ska ha mycket boll och styra matcherna. Fort ska det också gå, vilket på förhand låter som en lämplig taktik för det ecuadorianska landslaget.

Perus offensiv ser fortsatt svag ut efter CA. Deras chanser mot Colombia kom främst via fasta situationer. Ecuadors kraftfulla och storväxta lag bör kunna få ordning på dem peruanska hörnorna.

Beccacece förväntas mönstra en 3-5-2 där Estuåiñan och Preciado är wing backs, med Paez strax bakom lagkaptenen Valencia.

Har velat lite mellan Ecuador win to nil och Ecuador + över 1.5 mål. Det sistnämnda just för att Beccacece gillar att spela offensivt. Gör vad ni vill med den informationen :)

Jag själv landar slutligen i Ecuador vinst + under 3.5 mål @ 1.75 hos bet365 då jag har svårt att se detta spåra, men tycker inte 1-0 är lika cementerat som det have varit pre-Beccacece. 2-0? 1 unit investeras.

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip