Djurgården går in till match tre i denna drabbning i lite av ett vinna- eller försvinnaläge. Brynäs har 2-0 i matcher och har ett guldläge att ta sig tillbaka till SHL om man lyckas vinna två matcher till. Trots att Djurgården har fördel av hemmaplan idag så kommer jag välja tvåan här.

Djurgården hade ledningen ända till den sista perioden senast och man höll nere Brynäs offensiv på ett väldigt bra sätt hela matchen. Man spelade disciplinerat defensivt och trots en ganska massiv press i andraperioden av Brynäs så höll Djurgården dem på utsidan av sitt mål. Marcus Krüger gav sedan DIF ledningen genom ett märkligt mål där pucken ändrade riktning på en touch av en Brynässpelare och letade sig in bakom Damian Clara. Ett oväntat mål som kom med tanke på att Brynäs hade tillbringat stor del av de senaste minuterna i Djurgårdens zon.

Brynäs är otroligt stabila

Brynäs är ett väldigt bra lag för den här nivån och det tycker jag både match ett och match två visar på lite olika sätt. Tittar vi på den första matchen så tycker jag det var ett lag på banan när väl Brynäs trampade till och då hade inte Djurgården särskilt mycket att sätta emot. Om vi sedan kollar på förra matchen så såg Brynäs klart mer avslappnade ut, samt att Djurgården såg aningen mer påkopplade ut, vilket gjorde att det resultatmässigt var jämnt hela matchen igenom. Djurgården gjorde 1-0 på ett snöpligt sett, men lika snöpligt var Brynäs avgörande 2-1 mål, men jag tycker på något sätt att Brynäs förtjänade segern tillslut ändå. De åt sig in och hade mycket tid i anfallszon, vilket såklart påverkade Djurgårdens spel och förmodligen blev man lite trötta.

Jag tycker att Brynäs spelar väldigt bra och framförallt så har man en offensiv som inte Djurgården har. Kvalitén på spelet offensivt är det stor skillnad på och de bästa spelarna har klivit fram till skillnad från Djurgårdens ledande spelare. Tvåan tycker jag betalar helt okej här och vi tror att Brynäs utökar matchen till 3-0 i matcher. Oddset finns hos Unibet till 2.08 och spelas med en insats lite under medel.

2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip