Degerfors är en av de största favoriterna att gå upp i år. HIF betydligt stabilare än i fjol och kan för en gångs skull gå in i en match som underdog. Här är mitt speltips

Senaste matcher

Öster - Degerfors 1-1
Degerfors - GIF Sundsvall 2-0

Gefle - Degerfors 2-2

Jakobsson - Morgado, Moro, Diaby - Wallin, Ohlsson, Holmén, Demirol, Mammar - Abdulla, Lindgren

Gefle - Helsingborg 2-3
Helsingborg - Brage 1-1

Helsingborg - Utsikten 1-1

Joelsson - Örn, Rogne, Nilsson, Westerlund - Loeper, Gigovic, Kjellnäs, Silva Rasmussen - Acquah, Silverholt

Målrikt möte?

Degerfors har jag varit inne på tidigare. Laget har Superettans kanske spetsigaste lag offensivt med Super-Pash Abdulla och Gustav Lindgren (som skapar och skapar men som inte fått islossning ännu) samt en hel drös med andra duktiga spelare.
Degen har dessutom fått en rätt bra start med 1-1 borta mot den andra toppfavoriten Öster, 2-0 mot Giffarna och nu senaste sjabblade man bort det mot Gefle (2-2). Men man ser att så mycket kvalitet finns i laget. Man har väl allt att önska egentligen kan jag tycka i form av egenskaper på spelare på den här nivån. Sedan handlar det framförallt att sätta det kollektiva försvaret. Då är jag säker på att Degerfors spelar Allsvenskan nästa säsong.
Helsingborg ser klart bättre ut i år och har fått in en tränare som "kan" Superettan och kan sätta ett kollektivt försvarsspel. Med Taylor Silverholt har HIF fått in en riktigt bra presspelare som anfallare. Och som dessutom fått en bra start offensivt också med poäng framåt. HIF har i nuläget rätt bra skadeläge och har ett par bra prestationer bakom sig också. Jag tror man har en chans att pressa Degerfors här, särskilt med tanke på att man har allt att vinna ändå mot ett topptippat Degen.
Jag tror vi får se mål från båda lagen!

SPELTIPS
Jag spelar en Betbuilder hos Bethard med över 2.5 och båda laget gör mål till 2.34 hos Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip