Vi lägger en fin natt bakom oss där samtliga fyra rekade spel satt! Fint att se den mexikanska leveransen då mycket fokus legat på den chilenska fotbollen samt VM-kvalet den senaste tiden, är ju den ligan som historiskt sätt gått bäst.

Idag har vi endast chilensk fotboll på 'min meny'. Möjligen något spel i Ecuador, men har inte hittat något där än.


Det börjar bli ont om tid för chilenska ligajumbon Copiapo då de har 4p upp till säker mark med 7 omgångar kvar att spela. Tendenserna är dock inte positiva för Copiapo som inte lyckats vinna på sina 6 senaste försök.
Copiaps räddningsplanka såg länge ut att vara hemmaspelet, där de inledningsvis gjorde förhållandevis bra resultat. Numera går det desto sämre och Copiapo kommer till dagens match med 2 förluster och 1 kryss på sina tre senaste hemmamatcher.
Den usla formen, och det faktum att de tappade segern på tilläggstid senast hemma mot Cobresal senast, har stukat moralen hos hemmalaget. Framtiden ser minst sagt mörk ut!

Lämpligt motstånd

Union Española parkera just nu i mitten av tabellen. De har levererat aningen svajjigt under säsongen, men deras spel har sett bättre och bättre ut ju längre säsongen fortgått. De har häng på Copa Sudamericana-platserna och en topp 7 plats är fullt realistisk.

Med tanke på ovanstående tycker jag att tränare Miguel Ponces avgång kom som en överraskning. Droppen sm fick bägaren att rinna över var 0-2 förlusten mot serieledarna La U. Aningen tufft va? Jo, framförallt med tanke på att 5 av deras 7 senaste matcher fram tills dess spelades på bortaplan.

Trots det konstanta resandet gjorde Union Española bra resultat. Det är ingen som förväntar sig egentligen att de ska slå La U, Ñublense eller Everton, på bortaplan.

Hur som haver. Idag är tidigare klubblegendaren Jose Luis Sierra tillbaka. 'El Coto' Sierra ledde Union Española till deras senaste ligatitel 2013. Sierra har därefter coachat Colo Colo, diverse Saudilag och Palestino. Hans återkomst är en rejäl moralhöjare och det är en tränare som jag värderar högt.

Union Española må ha två förluster i bagaget, men det rör sig om två av dem tuffaste bortamatcherna man kan spela just nu, och prestationerna har faktiskt varit bra sådanna. Här är motståndet svagast möjliga och jag ger Union Española goda möjligheter att ta med sig samtliga poäng i 'El Coto' Sierras "debut".

Union Española @ 1.85 är taget med 1u hos Pinnacle .

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip