Liga MX:s starkaste trio tågar vidare i Leagues Cup. Såväl Club America, Tigres och Monterrey har alla gått vidare till åttondelsfinalerna. Skrev i ett tidigare inlägg att jag håller dessa 3 + Leon som dem 4 starkaste lagen i Liga MX och de har alla pallat trycket, utom Leon då som åkte ut trots en bra match mot Real Salt Lake.

Inatt backar vi två av dessa lag, igen.

Först ut Club America som ställs mot Nashville. Nashville slog i den senaste matchen ut Cincinnati efter straffsparksläggning. Inte helt välförtjänt IMO och jag tycker att deras defensiv återigen, precis som mot Toluca, blev lite väl blottat. Skillnaden mellan matchen mot Cincinnati (1-1) och Toluca (3-4) var motståndarnas effektivitet och beslutsförmåga i sista momentet.

Inatt är motståndet av en helt annan kaliber. Club America är en klart tuffare motståndare än Toluca och som tagit sig såhär långt trots flera skador på nyckelspelare. Jag tänker då främst på skyttekungen Henry Martin och playmakern Diego Valdes som missat större delen av turneringen. Inatt är Henry Martin fortsatt out, men Diego Valdes är på bänken för första gången under Leagues Cup. Jag vill påstå att Club America är vassa trots dessa avbräck och det mycket tack vare nyförvärvet Julian Quiñones som verkligen färgat sedan sin ankomst.

Men, med ovanstående i åtanke så kör jag ett lite försiktigare bet i form av Club America +0 till 1.70 hos Pinnacle . Vi ska inte heller glömma bort att Club America är Mexikos framgångsrikaste klubb medan Nashville grundades så sent som 2020.

Derby på neutral plan

Match 2 som vi ska kika närmare på är toppmötet mellan Monterrey och Tigres, eller Clásico Regio som det vanligtvis kallas.

Denna matchup är kanske mexikos hetaste sådan och derbyt bjuder mer ofta på fulspel än skönspel. Målsnålt och grisigt.

Nattens match lär inte bli ett undantag men marknaden har redan spelat ner underspelet. Jag tycker däremot att Monterreys odds, som jag håller högre, har seglat upp fint och hoppar på där.

Canales blir mer och mer matchfit och förväntas göra sin första start efter att ha fått hoppa in senast. Vidare så har Tigres två avbräck. Landslagsbacken Reyes och ytteranfallaren Herrera. Den andra mittbacken Samir (ex-PL) saknades i den senaste träningen och kommer antagligen också att missa matchen.

Monterrey +0 spelas till 1.97 hos Pinnacle . Jag lägger även en liten peng på att Gignac blir varnad till 5x pengarna hos bet365 . Varför? Jo, han är en ledare hos Tigres och det hettar alltid till när dessa lag möts. Det är såpass att Gignac blivit varnad i dem 3 senaste Clasico Regios.

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip