Chilenska landslagets nye tränare är under skarp kritik. Ricardo Garecas inledning, som bådade gott efter tre bra träningsmatcher, är numera historia efter ett misslyckat Copa America och samt den senaste förlusten borta mot Argentina.

Det är inte enkelt att vara förbundskapten, än mindre för ett landslag. Alla har åsikter kring laguttagningar, taktik och resultat. Men i ärlighetens namn så var en förlust borta mot Argentina förväntad. Många spelare saknades, en del har slutat och motståndet var dessutom... bättre på alla möjliga sätt.

Efter fiaskot förtjänade dock Gareca sin beskärda del kritik då han hade en allt för feg approach till varje match. Idag ställs de mot svaga Bolivia, och det är här han och laget får bekänna färg, på riktigt!

Kniven mot strupen!

För några år sedan blev det bestämt att Sydamerika ska få 6.5 platser till VM 2026. Halvan innebär att kvalets sjundeplacerade lag får delta i ett kval medan topp 6 får en direktplats. Således har förutsättningarna aldrig varit bättre för deltagande lag.

Chile ligger just nu på en osmickrande niondeplats. Det skiljer dock endast 3p mellan Chile och Ecuador som just nu har den sista direktplatsen, men det är hög tid att Chile börjar vinna dem matcherna som de förväntas vinna då många av bortamatcherna är oerhört tuffa.

Nattens match mot Bolivia är just ett sådant. Bolivia är IMO CONMEBOLs sämsta lag. De har dock dragit fram sitt ess i rockärmen och flytta sina hemmamatcher från Estadio Hernando Siles, som ligger på 3637m höjd, till Estadio El Alto, beläget på OTROLIGA 4085! Flytten gav omedelbart resultat och Venezuela krossades i den senaste matchen.

Nu spelas dock matchen i Chile och då ska det faktiskt vara klasskillnad mellan lagen. Ett chilenskt landslag med sämre tränare har vunnit dessa matcher förr och vi ska också komma ihåg att jag konstaterade i den senaste matchen att Bolivia numera ser svagare ut än tidigare, framförallt då deras long time MVP Marcelo Martins pensionerat sig.

Ricardo Gareca förväntas göra en del förändringar i elvan och det rör sig om välkomna sådanna. Det svänger dock en del fram och tillbaka mellan rapporterna, men dem senaste säger något sådant:

Arias/Cortes; Suazo, Diaz, Catalan, Isla; Pulgar, Osorio, Davila, Palacios; Vargas, Brereton.

In går alltså Toulouses vänsterback Suazo som på senare tid varit en av landslagets bättre spelare, Pulgar som verkar vara vital i Garecas system, Palacios som med sitt inhopp var en av få godkända sist samt PL-anfallaren Ben Brereton.

På pappret en mycket mer offensiv elva än tidigare. Det finns också ett alternativ med kreative mittfältaren Vicente Pizarro inne istället, i sådant fall till förmån av någon utav anfallarna.

Bolivia expected lineup: Lampe; Jose Sagredo, Suarez, Haquin, Medina; R Fernandez, Villamil, P Vaca, Matheus, Terceros; Agarañaz. 

Jag tror att Chile gör det de ska igen och dessutom kör i 90 minuter. Kritikerna måste tystas och måltorkan, som började i Copa America, bör brytas. Det finns inget mer lämpligt motstånd än Bolivia i det här fallet och 'La Roja' ser till att få lite andrum i varje fall.

Chile -1.5 @ 1.91 spelas med 1U hos Pinnacle .

VAMOS LA ROJA!

This is the stats tab
This is the post tip