Paraguayanska Cerro Porteño är ett återkommande inslag i Copa Libertadores.

Klubben från huvudstaden är Paraguays näst framgångsrikaste lag med hela 35 ligatitlar. Det ska dock nämnas att man under vissa kalenderår kunnat vinna två titlar i form av Aperturan och Clausuran.

Cerro Porteño ligger just nu tvåa i ligan, rätt så många poäng efter Libertad. Men dem underliggande statsen pekar ändå på att de kanske rentav varit bäst av samtliga, bara att det att de inte haft den bästa utdelningen.

På senare tid har dock poängen trillat och och laget har numera 3 raka segrar i ligan. I Copa Libertadores förlorade Cerro Porteño premiären borta mot Colo Colo. Trots resultatet så vill jag påstå att Cerro Porteño imponereade rejält, i varje fall på mig! De förtjänade minst ett kryss i den matchen och hade kunnat vinna om de haft marginalerna på sin sida.

Copa Libertadores största målsumpare

Alianza Lima knep i premiären en poäng mot regerande mästarna Fluminense. Ett resultat över förväntan för den peruanska klubben som förlorar oftare än något annat. Man ska nog inte dra för stora växlar av det resultatet dock då Fluminense spelar i skrivande stund mot Colo Colo och deras prestation har varit allt annat än övertygande.

Alianza Lima är annars en av klubbarna som gått allra sämst i turneringen. Deras fina resultat i ligan resulterar ofta i en plats i Copa Libertadores men då de inte spelar på hög höjd, som många andra av deras landsmän, så räcker de sällan till i dessa sammanhang. Sällan är nästan en överdrift, för om vi kollar på lagets samtliga matcher under 2000-talet så hittar vi endast 1 (!) seger, 4 oavgjorda och 14 förluster på 19 försök. Uruselt minst sagt! Faktum är att det gick hela 30 matcher mellan segern mot Nacional 2012 och segern mot Libertad 2021.

I ligan ligger de redan 7 poäng bakom serieledande Sporting Cristal efter bara 10 spelade omgångar och det är nog dags att börja foka mer där än på ett orealistiskt avancemang (sad but true).

I den här matchen lär vi se ett övertaggat hemmalag som borde ta en relativt komfortabel seger. Hemmasegern betalar 1.75 just nu vilket får sig 1 unit. Misstänker att vi eventuellt får en höjning under dagen, i sådant fall fyller jag på med ytterligare 0.5U om jag får en 1.85+.

Men tillsvidare är det alltså hemmaseger @ 1.75 som spelas med 1u hos Nordicbet .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip