Formstarkt men skadetyngt Celtic tar emot Hibernian.

Senaste möten
Hibs - Celtic 2-0
Celtic - Hibs 4-2

Förra säsongen
Hibs - Celtic 2-1
Celtic - Hibs 1-0
Hibs - Celtic 2-4
Celtic - Hibs 2-2

PREMIERSHIP
1. Celtic 24 17 3 4 57:14 54
7. Hibernian 24 8 8 8 34:26 32

Celtic hemma
12 12 0 0 35:4 36

Formen
V, V, V, V, V

Senaste match
St Johnstone - Celtic 0-2

Hibs borta
12 4 3 5 13:14 15

Formen
F, V, F, V, F

Senaste match
Hibernian - Aberdeen 1-2

Celtic marscherar vidare mot ännu en titel. I år har man fått konkurrens på riktigt i form av värsta rivalen Glasgow Rangers som under Steven Gerrards ledning är att räkna med på allvar igen. Just nu skiljer det sex poäng mellan lagen så det ligger onekligen i Celtics intresse att behålla det avståndet i kväll. Hibernian har chans att slå sig in på övre halvan och få spela mästerskapsserien i stället för nedflyttningsserien. Så de har motivation i det.

Matchbilden lär givet vara att Hibs slår vakt om sitt straffområde. Ligger lågt och hoppas på det man får framåt. 0-0 så länge det går är bara bra för gästerna. För Celtic handlar det mest om att ta tre poäng, det spelar inte så stor roll hur det ser ut. Speciellt i kväll med tanke på att hemmalaget och storfavoriten har en rejäl skadelista.

Kristoffer Ajer, James Forrest, Tony Ralston, Kieran Tierney, Filip Benkovic, Tom Rogic, Eboue Kouassi, Daniel Arzani, Leigh Griffiths dessutom är Mikael Lustig och Odsonne Edouard tveksamma. Galet lång skadelista och kännbart även för en storklubb som Celtic.

Ass-tränaren Chris Davies om alla skador:

"It's as stretched as it's been. We've got a good team of injuries and suspensions - 4-4-2, we could fit them all in. But a few of those players are coming back in. Kieran is building up his rehab steadily, and there are a few others who are getting close.

Jag tror inte man kommer chansa för mycket med sina stjärnor i det här läget av säsongen utan hoppas att reserverna löser det. Och det kan man mycket väl göra. Men jag tror att Hibs har en bättre chans än vanligt att få med sig något här. Att hålla nere siffrorna och kanske kontra in en boll. Celtic saknar spelare i alla lagdelar och det ska inte underskattas. Hibs har nyligen sparkat förre Celticbossen Neil Lennon och laget leds av Eddie May och Grant Murray tillsvidare.

SPELTIPS
Jag spelar under 3 mål asian (pengarna åter vid exakt tre mål( till 1.81 hos Unibet , LeoVegas eller 888sport (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip