Häcken gästar BP på söndagen. 
Mitt speltips: Över 1,5 mål i första halvlek. 

Ville hitta in på något form av överspel i den här matchen. Över 2,5 mål dock i skrivande stund runt 1.40, över 3 runt 1.55-1.60. Klart att över 3,5 mål i matchen hade kunnat vara ett alternativ, men jag väljer den här första halvleks-varianten, som jag gjort mycket pengar på i Häckens matcher nu under sommaren. Har haft två eller fler mål i åtta av de åtta matcherna de spelat sedan återstarten. I många matcher har det varit full fart framåt direkt.  

Business in the front, party in the back är snarare party in the front and in the back för Häckens del. Offensiven sprudlar, defensiven läcker. Släpper in mål i varje match i stort sett och även mängder av målchanser. Var spellediga förra helgen, spelade retur i tisdags. Bör med andra ord kunna spela rätt ett bra lag här utan att behöva ta alltför mycket hänsyn till Heidenheim-matchen kommande torsdag. 

Avslappnat BP

Även BP har varit med om några sjuka matcher vad gäller mål senaste tiden. 1-3-underläge i paus mot Bajen senast blev 3-3. Innan dess hade de 3-1-ledning mot HBK i halvtid och 1-1 mot Blåvitt. Så tre raka matcher med minst två mål i första halvlek. 

Engelmark/Mellberg är konsekventa i sitt spel - de vill lira och åstadkomma saker av egen kraft snarare än att bara lita på moståndarmisstag. Vasic öser in mål och danske Jakobsen är i brutalt bra form också. Senast imponerade dessutom Irandust äntligen i sitt inhopp. Startredo? Skrapat ihop så pass många poäng att de har luft och ett antal lag bakom sig. Med andra ord behöver de inte parkera bussen bara för att lösa en poäng här. Tror de bjuder upp till dans. 

Matchen mellan de här lagen i våras var galen med 2-2 i halvtid. Matcherna i fjol innehöll nio mål tillsammans. Så det brukar kunna bli underhållande. Det här tror jag blir precis en sån underhållande match där lagen byter chanser med varandra. 

Speltips: Över 1,5 mål i första halvlek. 

This is the stats tab
This is the post tip