AIK gästar BP på lördagen.
Mitt speltips: Över 4,5 hörnor för hemmalaget BP.

Speciella förutsättningar i den här matchen då AIK-fansen bojkottar matchen. Så det kommer nog vara lite träningsmatch-feeling, vilket lär gynna BP snarare än AIK.

Gnaget inledde årets allsvenska med 1-0 mot Västerås. Förlorade xg-statisitken, hörnstatistiken och bollinnehav, men vann matchen. Det var hemma på Friends i en välbesökt premiär. Svårt att se att det skulle se särskilt annorlunda ut på Tele2-konstgräset. Henning Bergs verkar alltmer bli lite tillbaka till det AIK som var defensivt solitt under Norling-eran. Har inga problem med att ge bort bollinnehav till motståndarna och stå lågt stundtals. Västerås skapade som sagt en hel del situationer, men var lite uddlösa. Nykomlingen hade sju egna hörnor.

AIK släppte till sju hörnor mot Mjällby i Cupen, åtta mot Kalmar FF.

BP bra även i år?

BP jobbar vidare med Mellberg/Engelmark. Haft en del omsättning i truppen, men verkar bli spelmässigt bra även den här säsongen. Var bra i fjol, men lyckades inte omvandla spelövertag till tilltäckligt många poäng för att undvika kvalplats.

Är ett lag som vill ha ett eget spel och vinna på det sättet snarare än utnyttja motståndarmisstag. AIK:s fjolår var rätt speciellt, men i den matchen skapade BP nio hörnor. De hade fem eller fler hörnor i 10/15 hemmamatcher i fjol för övrigt.

Jag blir inte förvånad om det här blir en spelmässigt jämn match, kanske till och med bollinnehavsövervikt BP. Slipper vi bara ett scenario där de gör ett tidgt mål och spelar på ledning en stor del av matchen så borde de ha bra chans att skrapa ihop fem eller fler hörnor över 90 minuter. Att matchen spelas på Tele2 istället för Grimsta tror jag inte spelar så stor roll för BPs del.

Speltips: Över 4,5 hörnor i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip