Bournemouth:

Andoni Iraola fortsätter att imponera på Vitality Stadium och den imponerande baskiske tränaren håller jag högt. I fjol lyfte han Bournemouth från mardrömsstart till en tolfteplacering och trots att man under sommaren tappat sin absolut viktigaste pjäs i Dominic Solanke, som gått till Spurs, har The Cherries även inlett 2024/25 lovande och har ännu inte smakat på förlust i ligaspelet. Efter två raka 1-1-matcher, mot Nottingham Forest och Newcastle, innan man i matchen före landslagsuppehållet stod för en alldeles remarkabel vändning borta mot Everton. Bournemouth låg under med 2-0 i minut 87 på bortaplan, men lyckades ändå vända och vinna, 3-2, efter tre sena mål.

Trots tappet av Solanke har Bournemouth en potentiellt potent offensiv med spelare som Antoine Semenyo, Justin Kluivert, Marcus Tavernier, Luis Siniesterra och Evanilson, som ännu inte fått i gång målskyttet på de brittiska öarna men som gjorde det riktigt bra i Porto och som var med i Brasiliens Copa América-trupp i somras.

Enes Unal och Tyler Adams är fortfarande kvar på skadelistan och Philip Billing ser ut att löpa en kamp mot klockan ifall han ska bli spelredo.

Chelsea:

Lugnt och stilla under landslagsuppehållet? Knappast i Chelsea. Det har stormat i The Blues de senaste veckorna med en dispyt mellan ägarna Clearlake Capital och Todd Boehly, som inte fått någon lösning. Efter tre omgångar står Chelsea på fyra pinnar, en färre än Bournemouth, och Enzo Marescas Chelsea tycks inte vara vitt annorlunda mot Mauricio Pochettinos lag – sett till ojämna prestationer och mål i båda ändar – även om den spelmässiga identiteten förändrats något.

Chelsea inledde Premier League mot tuffast möjliga motstånd och föll rättvist med 0-2 hemma mot Manchester City, även om det fanns positiva aspekter i The Blues spel. Därefter blev det ett galet sjöslag till fotbollsmatch där jag inte var imponerad av Chelsea, som ändå vann med hela 6-2 borta mot Wolves efter ett hattrick med identiska mål från Noni Madueke. Före landslagsuppehållet blev det ett nytt kryss, 1-1, mot Crystal Palace och däremellan hann man dessutom med att förlora borta mot Servette, 1-2, i Conference League-kval.

Jadon Sancho blev klar under Deadline Day och lär göra debut här. Det saknas dock knappast alternativ i Chelseas månghövdade anfallsuppsättning och Sancho lär kanske inte kastas in direkt från start. Viktige Cole Palmer, poängmaskin i Chelsea, drog sig ur Englands landslagstrupp med skada men ser ändå ut att kunna vara med mot Bournemouth. Romeo Lavia Malo Gusto och Reece James missar alla mötet på sydkusten. Chelsea har inte förlorat på tre bortamatcher i ligan, men har släppt in mål i deras 17 senaste bortabataljer – 36 insläppta totalt på sina resor.

Målkalas att vänta - kan man lita på Chelsea?

Jag tycker mycket talar för att det här blir en målglad batalj. Chelsea bjuder ofta på målrika matcher och Bournemouth vann alltså med 3-2 senast och även om Iraolas har mål i sig så ser defensiven skakig ut. Överlinan är dock tryckt i botten, och över 2.5 nere i låga 1,45 vilket lockar föga. Över 3.5 mål finns till 2,12 hos Bethard . Jag litar inte på Chelsea (Bournemouth +0.5 finns till 1,84 hos Bethard ), men The Cherries har inte besegrat Londonlaget på deras senaste fem möten.

This is the stats tab
This is the post tip