Renato Dall'Ara är arenan för matchen mellan Bologna och Napoli i den italienska Serie A. Det är en dunkel form hos Bologna, som har förlorat fyra av de fem senaste ligamatcher. Dessa poängtapp har lett till att de har halkat ner till den nedre halvan av tabellen. Napoli klarade av att kryssa i stormötet mot Juventus innan det blev en seger mot Sampdoria, i den senaste omgången. Då Napoli krigar om ligaguldet och därmed om en topp 4 placering, känns de klart mycket hetare att gå segrandes ur duellen.

Bologna ska ha beröm för att våga spela sitt spel och alltid gå för en seger i alla matcher. Det är en av anledningar till att de har tagit 8 segrar på 20 omgångar. Ett bra facit. Dock leder detta också till en del förluster - när truppen saknar spelare av högsta kvalité. I december 2021 blev det raka förluster mot Fiorentina, Torino och Juventus, innan de slog Sassuolo. I år blev matchen mot Inter inställd, på grund av Covid-smitta i truppen. Därefter en förlust mot bottenlaget Cagliari med 1 - 2 och en usel insats.

Napoli stod för en magisk start på säsongen, där de var en obesegrad tabelletta länge. Tills att mästerna Inter slog dem. Därefter har det gått upp och ner. Det är 6 poäng upp till toppen av tabellen, så de är fortsatt med i titelfajten. Konkurrensen är dock stor så det gäller att fortsätta prestera. Napoli har åkt ur den italienska cupen mot Fiorentina, så allt fokus kan läggas på ligaspelet fram tills att de ska möta stormakten FC Barcelona i Europa League. Ett nytt avbräck finns i Piotr Zielinski, som sitter i karantän.

Napoli hade inga problem med att slå Bologna i säsongens första möte. Det blev hela 3 - 0 på Diego Armando Maradona Stadium. Förra säsongen vann Napoli båda möten i ligaspelet. De har en enorm chans att upprepa bedriften även denna gång.

Jag krånglar inte till det något mer. Jag lägger ett spel på att Napoli tar alla tre poäng i Serie A-mötet mot Bologna.

Speltips Bologna - Napoli:
2. Odds 1.95 hos 888sport , Unibet & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Bologna:
Lukasz Skorupski, Arthur Theate, Luis Binks, Kevin Bonifazi, Lorenzo De Silvestri, Roberto Soriano, Nicolas Dominguez, Mattias Svanberg, Aaron Hickey, Riccardo Orsolini & Marko Arnautovic.

Preliminär startelva - Napoli:
Alex Meret, Giovanni Di Lorenzo, Amir Rrahmani, Juan Jesus, Mario Rui, Diego Demme, Stanislav Lobotka, Matteo Politano, Dries Mertens, Eljif Elmas & Andrea Petagna.
---

This is the stats tab
This is the post tip