Det finns gott om godbitar att sätta tänderna i under söndagen. Derbyt i norra London kittlar lite extra och jag har en idé på Tottenham Hotspurs Stadium. Trippeln rullar sedan vidare med lite allsvensk fotboll där jag riktar in mig på Örjans Vall och Guldfågeln Arena. Vi kör!


Tottenham - Arsenal: Son över 0,5 skott på mål @ 1,66

Tävling: Premier League
Plats: Tottenham Hotspurs Stadium
Tid: 15:00


Derbyt i norra London kommer opassande för Arsenal som fick se Ödegaard gå sönder under landslagsuppehållet. Ett oerhört tungt slag givetvis, dessutom är Rice avstängd vilket är ett rejält avbräck på mitten. Nyförvärvet Merino är också skadad vilket gör Mikel Artetas mittfält begränsat. 

Bättre status är det hos Tottenham som har sett fina ut inledningsvis. Visserligen har det bara blivit en seger efter tre omgångar, men spelet har sett fint ut, framförallt i offensiv riktning. Notabelt är att Spurs fått iväg fler skott på mål efter tre omgångar än Man City, Chelsea, Liverpool och även Arsenal. Med nyförvärv som Bergvall, Odobert och Solanke är det lätt att glömma bort talismanen Heung-Min Son, som avlossat skott i samtliga matcher. Sydkoreanen har redan noterats för två påsar i Premier League och jag blir inte förvånad ifall han spelar en avgörande roll på söndag. 

Son lirar så gott som alltid 90 minuter och mot ett stukat Arsenal räknar jag med att sydkoreanen kommer att få sina lägen. Son över 0,5 skott klickas till 1,66.

 

Halmstad - Elfsborg: Elfsborg över 6,5 hörnor @ 1,85

Tävling: Allsvenskan
Plats: Örjans Vall
Tid: 16:30


Tack vare extremt bra spring i de inledande omgångarna befinner sig Halmstad fortfarande på säker mark. Sett till de senaste månaderna råder det dock ingen tvekan om att HBK varit Allsvenskans svagaste kort. Hallänningarna har torskat fem raka matcher och jag tycker lite talar för att trenden ska brytas under hösten. Tittar vi till underliggande siffror så ligger HBK i botten i mer eller mindre alla tabeller. 

En av många tabeller som Halmstad är jumbo i är hörntabellen. Hemma på Örjans Vall släpper de till 6,3 hörnor i snitt. Elfsborg är i sin tur ett bra hörnlag, framförallt efter att magikern Oscar Hiljemark tog över rodret. Boråsarna har lirat med mer possession sedan tränarbytet och således höjt hörnsnittet. Elfsborg har löst över 6,5 hörnor i de fyra senaste matcherna – mot BP (13 hörnor), Molde (9), Blåvitt (11) och Molde borta (9). 

Jag räknar med att gästerna kommer att dominera från start till mål på Örjans Vall. Därmed känns Elfsborg över 6,5 hörnor till 1,85 som en no-brainer.

 

Kalmar - Värnamo: Under 2,5 mål @ 1,79

Tävling: Allsvenskan
Plats: Guldfågeln Arena
Tid: 16:30


Det är ett utsatt läge för både Kalmar och IFK Värnamo vilket gör helgens duell på Guldfågeln oerhört viktigt. Detta tror jag kommer att påverka matchbilden. Här har knappast något av lagen råd att gå bort sig. 

KFF har stundtals spelat en naiv fotboll och haft stora bekymmer med försvarsspelet hela säsongen. För att hitta den senaste hållna nollan måste vi backa bandet till maj månad då de rödvita vann med 2-0 mot just IFK Värnamo. För IFK är det primärt offensiven som gäckat. På de fyra senaste matcherna har besökarna endast gjort ett mål framåt. Engvall och Zeljkovic har haft blött krut i bössorna under i stort sett hela sommaren vilket varit ett aber. Möjligtvis kan Kalu, som är tillbaka från skada, få lite fart på målskyttet. Med det sagt har jag svårt att se det här ångestmötet bli något sjöslag. 

Med tanke på det utsatta läget och det faktum att varken Kalmar eller Värnamo har råd att förlora den här matchen tror jag att det kan bli rätt avvaktande matchbild på Guldfågeln. Med detta i åtanke känns under 2,5 mål till 1,79 som en bra position.

 
Trippeln

Tottenham - Arsenal: Son över 0,5 skott på mål @ 1,66
Halmstad - Elfsborg: Elfsborg över 6,5 hörnor @ 1,85
Kalmar - Värnamo: Under 2,5 mål @ 1,79

Totalt odds: 5,50


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip