På lördag spänner jag bågen i det engelska finrummet. Tre matcher på Stryktipskupongen finns med på trippeln. Skottspel hämtas från både Etihad Stadium och Villa Park och på Vitality Stadium ska Chelsea kunna ordna fram ett nytt målkalas. Mot full pott!


Man City - Brentford: B. Silva över 0,5 skott på mål @ 2,12

Tävling: Premier League
Plats: Etihad Stadium
Tid: 16:00


Manchester City och inte minst Haaland har haft show under inledningen av Premier League. Den norska målmaskinen har redan tryckt in sju (!) påsar och det är bara en tidsfråga innan skytteligan är avgjord. Med det sagt är det inte bara Erling Braut som avlossar skott. 

Kreatören Bernardo Silva skapar som bekant mycket på egen hand och i segern senast mot West Ham avlossade portugisen tre skott, varav ett på mål. Silva är en av få spelare som Pep sällan byter ut och i de tre inledande matcherna har 30-åringen lirat samtliga minuter. Blir det även 90 minuter mot Brentford borde Silva defintivit lösa minst ett skott på mål. Brentford var stundtals utspelade i bortamötet mot Liverpool där de släppte till åtta skott mot den egna buren. Tittar vi till motsvarande möte i fjol fick City iväg elva skott på Brentford-kassen. 

Sammantaget känns Silva över 0,5 skott på mål till 2,12 högt. Notabelt är att bet365 betalar 1,72 på samma lir.

 

Aston Villa - Everton: McGinn över 0,5 skott på mål @ 2,08

Tävling: Premier League
Plats: Villa Park
Tid: 18:30


Vidare mot Villa Park där undertecknad kommer att jobba skotska skott. Rivjärnet John McGinn är en skottvillig skotte som är duktig på att följa med upp i anfallen och avlossa bössan vid straffområdeslinjen. Den gode John har använt vänstersläggan i matcherna mot både West Ham och Leicester, dock utan att pricka målet. McGinn var en av lagets mest skottvilliga spelare i fjol och mot ett defensivt bräckligt Everton kommer han att få sina lägen. 

Goda råd börjar redan bli dyra för nollpoängaren Everton, som tappade 2-0 till 2-3 i slutminuterna hemma mot Bournemouth innan uppehållet. Tungt! Efter tre omgångar har Sean Dyches krigare släppt till 40 skott mot den egna buren och 19 av dessa har prickat målet. Skadan på Branthwaite är ett bekymmer och då även Coleman gick sönder under landslagsuppehållet känns Dyches defensiv minst sagt skakig. 

Hemma mot ett uselt Everton bör McGinn kunna få iväg ett skott på mål vid minst 50 procent av fallen. Drygt dubbel deg på John över 0,5 skott på mål är således min tanke.

 

Bournemouth - Chelsea: Över 2,5 mål @ 1,47

Tävling: Premier League
Plats: Vitality Stadium
Tid: 21:00


Målgången sker 21:00 på Vitality Stadium där mål utlovas. Chelsea har en enorm offensiv uppsida med alla offensiva mittfältare men det är sannerligen inget lätt jobb för Enzo Maresca att få laget att agera som en enhet. The Blues visade vilken nivå de besitter i bortamötet mot Wolves som slutade hela 6-2 där Madueke och Palmer hade lekstuga. Palmer har haft en del skadekänningar i veckan men mycket tyder ändå på att Chelsea-stjärnan ska komma till spel på lördag. 

Bournemouth är i sin tur ett välcoachat lag under Andoni Iraola som alltid brukar bjuda upp till dans nere på sydkusten. I hemmapremiären mot Newcastle (1-1) var Bournemouth definitivt förtjänta av tre poäng. Bortsett från Man City och Liverpool är The Cherries ett av de lagen som noterats för högst xG så här långt och offensiven ser spännande ut med Sinisterra, Semeyno, Kluivert, Tavernier och “Eva Nilsson”. 

Det brukar bli målkalas då Chelsea är i farten och mot ett frejdigt Bournemouth räknar jag med att det blir mycket målchanser åt båda hållen. Över 2,5 mål till 1,47 bakas in på trippeln.

 
Trippeln

Man City - Brentford: B. Silva över 0,5 skott på mål @ 2,12
Aston Villa - Everton: McGinn över 0,5 skott på mål @ 2,08
Bournemouth - Chelsea: Över 2,5 mål @ 1,47

Totalt odds: 6,48


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.


This is the stats tab
This is the post tip