Nations League fortsätter sin stilla gång denna vecka och redan vid 16-tiden ska Norge upp i ringen borta mot Kazakstan. I Frankrike spelas ett tungt möte under kvällen och uppe på vulkanön Island är det öborna som ska stå med bäst chans att triumfera mot Montenegro.

Kazakstan - Norge: Kazakstan +1,5 @ 1,65

Tävling: Nations League
Plats: Ortalyq stadion
Tid: 16:00


Det har varit ett par ganska mörka år för Norge sett till herrlandslaget. Spelarna som ploppat upp hos våra grannar på slutet är riktigt bra. Ingen har ju givetvis missat Sörloths framfart på spansk mark, Ödegaards kaptensbindel i Arsenal samt Haaland enorma kliv uppe i Manchester. När dessa herrar ska dra på sig landslagets kläder är det däremot som förgjort.

Nu drar Nations League igång och för baggarnas del är det Kazakstan och staden Pavlodar som är första anhalt. En ganska ogästvänlig plats för ett gäng bekväma norrmän. Kazakstan är dessutom ingen slagpåse alls på hemmaplan. Visst är truppen betydligt mer begränsad jämförelsevis men som kollektiv finns uppsidor och både Danmark och Slovakien har på plats i Kazakstan fått bekänna rikligt med färg.

Jag vet inte om jag riktigt tror på en seger för hemmanationen men pluslinan (1,5) är så pass bra att jag inte kan se förbi denna höjd.

Frankrike - Italien: Hemmaseger @ 1,66

Tävling: Nations League
Plats: Parc des Princes
Tid: 20:45


Det blev inget roligt mästerskap i Tyskland för Italien. Gli Azzurri gjorde ett tveksamt gruppspel och var därefter inte i närheten av att rå på Schweiz i första knockout-fasen. Nya tag krävs från Italiens sida som inför Nations League-spelet inte ser jättestarka ut med forna italienska mått mätt.

Gästerna har en ganska trubbig offensiv med sig till Paris. Raspadori, Kean, Retegui med flera ger knappast fransmännen stora darren. Chiesa saknas, Berardi spelar inte och även en profil som Immobile har varit utanför den blåa dressen i ett år nu.

Frankrike å sin sida gjorde ett okej EM-slutspel i Tyskland och kliver in till denna tävling med ett favoritskap på sina axlar. Mbappé var bra i ligaspelet med Real nyligen och framåt har också Les Bleus tyngd på flera håll och kanter. Griezmann är som alltid pålitlig och Dembélé, Kolo Muani och Thuram är mäktiga offensiva inslag som krydda på moset.
Jag har ytterst svårt att se Italien orka stänga ner Frankrike över 90 minuter och kan vi spela ettan till priser mellan 1,65-1,70 är det taget.

Island - Montenegro: Hemmaseger @ 2,05

Tävling: Nations League
Plats: Laugardalsvöllur
Tid: 20:45


Island har fått lite bättre styrsel på saker och ting under Åge Hareides styre. Med norrmannen vid rodret så var islänningarna bara en halvlek ifrån att ta sig till EM i Tyskland men efter dubbla ukrainska mål under matchens sista 35 minuter så föll öborna i playoff-finalen. Truppen har under en tid varit under stadig ombyggnad och generationsskiftet är givetvis inte enkelt med tanke på Islands begränsade intag av fotbollsspelare av klass.

Till höstens första samling kan ändå hemmanationen ståta med spelare som Torsteinsson, Sigurdsson, Traustason, Bergmann Jóhannesson och givetvis också Ingason samt Gudmundsson. Det är en ganska bra sexa av spelare som lirar sin boll på en tämligen hög höjd runt om i Europa. Montenegro kommer nypa sina pinnar i gruppen men det är framförallt hemma jag tror på ett större poängmässigt utfall. Gästerna saknar ett gäng viktiga spelare då bland annat Vujacic är skadad och Tomasevic samt Jankovic är utanför laget. På plussidan är Jovetic med och även defensiva firman Savic-Marusic finns tillgängliga.

Jag lockas ändå mest av ettan till över dubbla pengar i snålblåsten på vulkanön. Ner till åtminstone 1,95 är den raka ettan stabil.

Trippeln

Kazakstan - Norge: Kazakstan +1,5 @ 1,65
Frankrike - Italien: Hemmaseger @ 1,66
Island - Montenegro: Hemmaseger @ 2,05

Totalt odds: 5,61


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip