Söndagen bjuder inte bara på allsvensk toppfotboll utan också EM-finalen! Spanien möter England i en mäktig strid om pokalen i Berlin och jag tror på en tillknäppt och målsnål dust. Över 3,5 mål i Häcken - Elfsborg samt ett överspel på hörnor i Västerås känns helrätt. TV-pengen är placerad med ett odds på över 6,60. Nu åker vi!

Häcken - Elfsborg: Över 3,5 mål @ 2,15

Tävling: Allsvenskan
Plats: Bravida Arena
Tid: 16:30


Det kommer troligen bli en mycket sevärd match på Bravida. Förutsättningarna finns där i alla fall. Hiljemarks Elfsborg har visat upp en riktigt vass och framgångsrik fotboll på slutet. Efter 3-0 mot BP fick laget också med sig fina 3-0 mot Pafos i Europa League-kvalet. Zeneli, Frick och Hult målade mot cyprioterna och jag tror boråsarna, trots något trötta ben, kommer hitta nätet även under söndagen.

Häcken är dock ett riktigt vasst hemmalag. Det har getingarna gång efter annan visat bevis på genom åren. Möjligen är BKH:s framgångar ute på Hisingen något mer dämpade i år men 16 mål på sju hemmamatcher är bra och nya strutar kommer nu.

Blickar vi historiskt mellan dessa båda klubbar så är det sällan vi får bevittna strider i sämre tempo och som inte bjuder på chanser i parti och minut. Båda lagen gillar spel på konstgräs och förra året petade lagen tillsammans in sex strutar (tre per match) och året dessförinnan tio (fem per match). Visst kan 3,5-linan anses i högsta laget nu. Men i min bok bestiger dessa herrskap denna höjd fler gånger än vid 4,5 av tio som nu är värderingen. Testa!



Västerås - Norrköping: Västerås över 6,5 hörnor @ 2,05

Tävling: Allsvenskan
Plats: Hitachi Energy Arena
Tid: 16:30


I Västerås ska det spelas jumbofinal mellan VSK och Norrköping. Ett möte som på förhand har målats upp med klar grönvit fördel. Blickar vi mot underliggande siffror är det också en tämligen rättvisande analys. Peking mår sisådär för stunden och Alms mannar har på 13 matcher släppt in 35 baljor i baken. Siffror som inget annat lag i ligan kan matcha.

Västerås produktion står dock i en egen klass för sig, i negativ bemärkelse. Nio baljor är på hela säsongen noterat för Sportklubben. Ett gigantiskt underbetyg till nykomlingen såklart och med ett snitt på 0,7-mål per match blir det också svårt att vinna över 90 minuter.

Som tidigare nämnt är däremot de underliggande siffrorna kanonfina. Laget skapar massor med chanser och sommaren har också inneburit ombyggnad runt laget vilket jag tror kommer ge resultat i det långa loppet. Här är hemmalagets hörnlina väl tilltagen men jag tycker den ser spännande ut ändå! Bara Häcken och Malmö har producerat fler hörnsparkar så långt och hemma mot Häcken senast så löste VSK fem stycken trots ett ledningsmål redan i den fjärde minuten. Jag tror att detta spel kommer stänga i krokarna runt 1,90-1,95 och således är det mitt andra inslag på kupongen.



Spanien - England: Under 2,5 mål @ 1,50

Tävling: Fotbolls-EM
Plats: Berlins Olympiastadion
Tid: 21:00


Finalen är här! Spanien och England drabbas samman i Berlin och vägen hit har sett väldigt olika ut för dessa herrskap. La Roja hyllades genom hela gruppspelet och har därefter fortsatt spela en trevlig och fin fotboll i knockout-matcherna. För mig är det ingen överraskning alls att Williams och company är framme vid en sista strid i tävlingen.

England däremot gjorde ett genomgående svagt gruppspel. Lejonen hade därefter stora problem med att slå ut Slovakien då ett stopptidsmål av Bellingham räddade nationens skinn. Inte heller mot Schweiz eller för den delen Nederländerna var Southgates mannar i någon form av pole position utan fick förlita sig på individuella prestationer i slutändan.

Spelbolagen skickar upp Spanien till ett tydligt favoritskap vilket jag också kan backa upp. Nu tror jag ändå att britterna, framme i en final, kan slappna av lite mer och kliva ut på ett annat sätt än tidigare. Pressen har varit tung på nationens axlar. Ett ställningskrig att vänta utan större chanser åt något håll förväntar jag mig. Att underlinan är 2,5 och betalar 1,50 känns fullt rimligt. Det här blir söndagens sista inslag.



Trippeln

Häcken - Elfsborg: Över 3,5 mål @ 2,15
Västerås - Norrköping: Västerås över 6,5 hörnor @ 2,05
Spanien - England: Under 2,5 mål @ 1,50

Totalt odds: 6,61


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip