Det är vårkänslor i luften och tisdagens trippel drar igång från Olympia i Helsingborg där en småkul fajt ska spelas mellan HIF och Brage. Målsnålt i detta Kleber-präglade möte väntas. I övrigt tittar vi till The Championship och matcherna från Plymouth samt Leeds. Kaffekannan är varm och TV-pengen placerad. Nu åker vi!

Helsingborg - IK Brage: Under 2,5 mål @ 1,81

Tävling: Superettan
Plats: Olympia
Tid: 19:00


Både Helsingborg och Brage vann sina respektive premiärmatcher. Jag hade möjligheten att beskåda båda dessa bataljer framför dumburken. Borlänge-klubbens solida 1-0-seger mot Varberg hemma på Vallen i stålstaden var ett gediget dagsverke samtidigt som skåningarna lirade en högt pressande fotboll bara tiotalet mil därifrån. Gefle monterades nämligen ner ute på den norrländska sydostkusten med 3-2 efter bland annat dubbla straffmål. Möjligen var inte GIF riktigt beredda på Klebers ganska höga presspel för under matchens första 30 minuter var det inget snack om att HIF känns på riktigt i år. De rödklädda var extremt starka framåt och Taylor Silverholt känns ruskigt spännande.

Brage tippar jag som ett topp 6-lag i år igen. Masarna känns solida och har i år dessutom både Nyarko och Camoes på sina andra Superettan-år. Det tror jag blir något av de grönkläddas nyckel. Duon har kapacitet att pressa in 20 mål tillsammans och utöver dessa båda så finns också Pektas, Tot Wikström, Berggren och Arvidsson som offensiva hot. Nye Ågren bakåt känns dessutom som en klasspelare. Tillsammans med Zetterström i mittlåset så är det stängt värre. Det finns inte fog för att tro att detta blir en fajt med drösvis med mål. Brage kan Kleber och Kleber kan Brage. 1-0, 1-1, 2-0, 0-1 känns som fyra extremt rimliga utfall. Inte heller 0-0 anses som speciellt långsökt. Klicka underspelet.


Leeds - Sunderland: Leeds -1,5 @ 1,95

Tävling: The Championship
Plats: Elland Road
Tid: 20:45


Fyra av fem topplag i The Championship misslyckades med att vinna sina matcher i helgen. Leeds var ett av dessa som tog torsk. 1-2 i brakan mot Coventry var en, sett över 90 minuter, svag insats från Påfåglarnas sida. Detta trots ett bollinnehav på runt 70 procent.

Nu vänder Leeds-gänget hem igen. Lyckligtvis får också Daniel Farke och hans mannar ett riktigt fint läge att snabbt finna segerspåret igen. Sunderland är nämligen inte ett lag att lita på för stunden. The Black Cats har vunnit en av tio raka matcher där stora delar av klubbens vårutmaning legat i rehabrummet. Huggins, Seelt, Rusyn var ett par av spelarna som missade 0-0-mötet med Bristol City nyligen och stjärnan Jack Clarke gjorde senast sin första fajt från start sedan mitten av februari. Något ringrostig ska sägas.

Leeds kan skryta med mäktiga 16-4-0 på sina 20 hemmamatcher i den engelska andradivisionen så långt och dessutom målar värdarna i snitt 2,2 mål per match på eget gräs. Jag tror detta kan traska iväg en aning och Leeds minuslina ligger fint i krokarna runt dubbeldeg.

Plymouth - QPR: Plymouth +0,5 @ 1,63

Tävling: The Championship
Plats: Home Park
Tid: 20:45


Efter bara en torsk på åtta raka försök så hängde kanske en torsk i luften. Så blev det också. QPR var offensiva uddlösa hemma mot ett desperat Sheffield Wednesday och föll till slut med 0-2 på Loftus Road. Framförallt såg The Hoops direkt usla ut i första halvleken. London-klubben fick jaga väldigt mycket boll och när Cifuentes mannar till slut erövrade kulan så hände mer eller mindre ingenting i offensivt straffområde.

Gästerna har fyra poäng tillgodo ner till jagande klubbar precis under strecket varav nyss nämnda Sheffield är ett av dessa. Däremellan finns också Plymouth. En nykomling som efter jul tappat konceptet och rasat genom tabellen. De grönklädda lyckades på NY Stadium fixa en tung 1-0-skalp mot jumbon Rotherham häromsistens. En viktoria som inte var orätt på något vis och framåt skapade Mumba, Hardie, Whittaker med flera ytterligare chanser för att pressa in fler påsar. Nu får dessutom Plymouth sin egen publik i ryggen och jag kan inte riktigt köpa in mig på Queens Park Rangers tämligen tydliga favoritskap på Home Park. Visst, värdarna har varit extremt uddlösa på sin hemmabana över lång tid men det skiljer trots allt bara två pinnar mellan lagen och när vi kan köpa arrangörsklubbens pluslina till över 1,60 i odds så är det inte mycket att tveka över.



Trippeln

Helsingborg - IK Brage: Under 2,5 mål @ 1,81
Leeds - Sunderland: Leeds -1,5 @ 1,95
Plymouth - QPR: Plymouth +0,5 @ 1,63

Totalt odds: 5,65


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip