Söndagen bjuder på ett par riktigt trevliga fotbollsmatcher. Bland annat ska vi titta till Utsiktens match mot Gefle på Hisingen och i Borås är det Skövde och Landskrona som duellerar på neutral matta. Sista stoppet på min söndagstrippel blir i England och Bramall Lane. Ett offensivt frejdigt Chelsea ska kunna knocka Sheffield. Över sju gånger såsen för en go’ TV-trippel är inte fy skam. Nu brassar vi igång.

Utsikten - Gefle: Dubbelchans: X2 @ 2,41

Tävling: Superettan
Plats: Bravida Arena
Tid: 13:00


Efter att ha synat ner Utsikten i Svenska Cupen var jag helt inne på att Örgryte skulle brotta ner Kiken på Gamla Ullevi i premiären av Superettan. Tji fick jag! UBK lyckades stänga ner ÖIS och vinna med 2-1 och värdklubben fortsätter att överraska när det kommer till spelet i Superettan. Utsikten hade en hel del boll i första halvleken där Mohideen lirkade fram kulan till Trpcevski för 1-0. I andra halvleken pressade Book in en straff till 2-0. Starkt att till slut vinna mot ett Örgryte som i alla fall jag trodde skulle få lite ny träff i år och lösa ett nederlagstippat Kiken.

Gefle möter upp på Hisingen dagen till ära. Ett himmelsblått gäng som inte hade marginalerna på sin sida. 2-3-förlusten mot Helsingborg hemma ramlade in efter att GIF bland annat dragit på sig två straffar. Adrian Edqvist nätade två gånger om ändå på Gavlevallen och spelmässigt visade GIF rejält med karaktär. När gästerna nu bussar till Västkusten så fattar jag faktiskt ingenting. UBK står i drygt 1,50 rak hemma vilket jag inte riktigt kan köpa. Båda inbördes matcherna i fjol slutade oavgjort och i år tycker jag, spelare för spelare, lagdel för lagdel, att förhållandet är ännu mer jämnt mellan lagen. +0,5 eller dubbelchans (X2) betalar över 2,40. Ett spel som jag tror sitter betydligt fler gånger än vid fyra av tio tillfällen.


Skövde - Landskrona: Dubbelchans: X2 @ 1,40

Tävling: Superettan
Plats: Borås Arena
Tid: 15:00

Skövde får inte spela hemma på “schlätta” utan får flytta sin hemmapremiär till Borås Arena. SAIK gjorde på konstgräs en gedigen premiär då Örebro kunde stängas ner på Behrn Arena. ÖSK såg en aning paralyserat ut efter att Samuel Kroon tvingades kliva av tidigt med en skada men i övrigt tänker jag inte ta ifrån Skövde något. Laget gjorde vad man skulle och lite därtill.

Nu är det Landskrona som står för motståndet i textilstaden och BoIS tar sig hit efter en väldigt lyckosam premiär. De vitsvarta hade inga bekymmer alls med att städa av Sandviken senast. Kofi Asare skickade in ett hattrick och Kaddoura i målet höll nollan. Jag håller också skåningarna ganska högt i årets superetta (tippar gästerna som ett topp 6-lag) och på neutral matta är jag helt övertygad om att Boisarna reser hem med poäng. För att safe:a lite lirar jag här, precis som på Hisingen, X2. Ett väldigt stabilt spel helt enkelt.


Sheffield United - Chelsea: Chelsea -1,5 @ 2,08

Tävling: Premier League
Plats: Bramall Lane
Tid: 18:30


Innan vi knyter trippel-säcken så tar vi oss över till England för att blicka ut mot ett tydligt enkelriktat möte. Chelsea och Manchester United lirade något av en “hela havet stormar”-drabbning i veckan. The Blues lyckades djupt in på stopptid att forcera hem en 4-3-seger efter ett sanslöst drama. Nu rullar London-gänget till Bramall Lane i Sheffield för att åter måla tre, fyra gånger om, men också stänga igen sin tämligen ihåliga defensiv.

Sheffield är toksist i Premier League-tabellen och kommer spela The Championship-fotboll till hösten. The Blades har inte haft den offensiva kraften att utmana PL-lagens backlinjer och när dessutom den egna defensiven är totalt ihålig så blir det svårt att vinna fotbollsmatcher. Sheffield har på sju tävlingsmatcher i följd hemmavid släppt in 29 mål. Det är alltså över 4,1 baljor i snitt per fajt. Snacka om haveri. Det som för dagen talar emot det spel som jag nu klickar (Chelsea -1,5) är givetvis att The Blues inte riktigt varit så ramstarka bakåt som man borde sett till den backlinje de blåvita ändå kan ställa upp med. 2-0 slutade vändande möte i höstas. Ett resultat, som sett till spelet och underliggande siffror, var i underkant. Jag sätter mig i Chelseas handicap-båt och tror på en häftig offensiv anstormning helt enkelt nu.


Trippeln

Utsikten - Gefle: Dubbelchans: X2 @ 2,41
Skövde - Landskrona: Dubbelchans: X2 @ 1,40
Sheffield United - Chelsea: Chelsea -1,5 @ 2,08

Totalt odds: 7,02


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip