Bye bye landslagsfotboll, welcome ligabollen!

VM-kvalet gav blandade resultat bettingmässigt. Positivt är att undertecknad rekade och hade själv bra positioner, negativt att kvalet fortsatt är lite kajko i förhållande till marknaden, i varje fall i dem matcherna som man varit och petat i.

Nu vänder vi blad och fokar på ligalunket, framförallt på den chilenska samt mexikanska bollen.


I helgens första rek beger vi oss till Estadio Jalisco i Guadalajara där Atlas tar emot Pachuca.

Hemmalaget Atlas är ett välorganiserat lag som vann titeln så sent som 2022. Då var det Clausuran 2022 som de plockade hem ledda av argentinske tränaren Diego Cocca. Motståndet? Pachuca!

Idag är inte Atlas på den nivån riktigt då flera av deras nyckelspelare sökte sig vidare mot större äventyr. Tänker främst på dem offensiva spelarna Julian Quiñones och Furch. Några spelare återfinns dock i truppen där Colombias förstekeeper Camilo Vargas sticker ut.

Det är också nytt på tränarbänken. Spanjoren Beñat San Jose är vid rodret, en aningen mer offensiv tränare i grunden som dock låtit Atlas vara sin filosofi trogen då deras tighta spel är deras främsta chans till en potentiell titel.

Atlas har fått en okej start på säsongen med 11 inspelade poäng på 6 matcher där en majoritet har hämtats på hemmaplan där de är fortsatt obesegrade (2-1-0).

Spelmässigt har de varit bättre än lagen som de bör slå och har endast förlorat en match i pågående Apertura.

Kall, kallare, Pachuca

Motståndarna Pachuca har under dem senaste åren gjort flera fina prestationer. De vann ligan 2022 och CONCACAF Champions Cup tidigare i år.

Låter som en av kontinentens starkaste lag va? ICKE! Not anymore!

Pachuca imponerade inte alls i Leagues Cup och i Liga Mx har det gått än sämre där man placerar sig på tabellens undre halva (14e/18). De har sex poäng upp till en direktplats efter 6 spelade omgångar och de ligger således en bra bit ifrån den kravbilden media, fans och ledning har.

Pachuca har inte vunnit på 6 raka matcher om vi inkluderar Leagues Cup. 4 av dessa har förlorats och ligans endas seger kom hemma mot svaga Atletico San Luis.

Pachucas hopp ligger på venezuelanen och tidigare Newcastle-strikern Salomon Rondón. Rondón har levererat mål på löpande band, men varit småskadad och dessutom avstängd i pågående Apertura, varför han endast hunnit med 2 matcher (och 0 mål).

34-åringen har inför denna match spelat 2 stycken fulla 90 minutersmatcher (utbytt 90+1) för Venezuela i VM-kvalet, den senaste mot Uruguay bara 3 dagar innan denna match. Att Rondón är sliten är ett understatement och jag tror därför att Pachucas offensiv kommer fortsatt att ha det kämpigt, än mer mot ett försvarsstarkt Atlas.

Som om det inte vore nog så saknar Pachuca avstängde backen Cabral. Duktige ytterbacken Bryan Gonzalez har också varit skadad och är tveksam till start, dvs att Pachuca har potentiellt två riktigt tunga avbräck i backlinjen.

Atlas har också haft spelare på landslagsuppdrag. Det rör sig dock om målvakten Camilo Vargas, som bör vara redo för spel trots det, och Jhon Murillo som inte spelade några minuter i den senaste matchen mot Uruguay och som bör således vara redo spel.


Visst är ett Pachuca i bra form ett bättre lag än Atlas. Men Atlas är trots allt ett svårslaget lag som har en hel del kvalité i truppen. Jag tycker att Atlas odds är lite väl högt här på hemmaplan och i bättre form, därför spelas Atlas +0 @ 1.79, 1U hos Pinnacle .

Vamos!

/Gio88R @ Twitter 

This is the stats tab
This is the post tip