Speltips: 1 + över 2,5 mål @ 2,00 - Expekt -

Kvällsmatch i Premier League mellan Aston Villa och Everton på Villa Park i Birmingham.

Villa har startat säsongen med vinster mot West Ham och Leicester båda mötena har slutat 2-1 och lustigt nog har det varit samma målskyttar. Amadou Onana har inlett måleriet och Jhon Duran har följt upp med att sätta segerbaljan. Fjolårets skyttekung Ollie Watkins är fortfarande mållös, men det är smått otroligt om vi kollar på vilka lägen han har haft. I förlustmatchen mot Arsenal (0-2) så borde han satt minst två bollar och även mot Hammers och Foxes hade han kanonlägen att näta.

Manager Unai Emery lär ändå låta den engelske landslagsanfallaren starta för han vet att när väl målnollan spräcks så lär det lossna för Watkins. Sedan finns vetskapen att om inte Ollie har sin dag så kan man skicka in Duran med halvtimmen kvar.

Som vi redan varit inne på är Amadou Onana den stora värvningen (i flera bemärkelser) den här säsongen för Emery. Har redan tagit en fast plats på centrala mittfältet (som ersättare för Douglas Luiz). Den andra kostsamma värvningen var Ian Maatsen som ännu ej startat någon match. Fick dock två gånger 90 minuter i Nederländernas U21-EM kval matcher mot Nordmakedonien och Georgien så det är en framtidsman både i Holland och Aston Villa.

Till veckan ska lejonen resa till Bern för Champions League-möte mot Young Boys så får se om Emery väljer att vila några spelare här. Om så är fallet kan Ross Barkley, Lamare Bogarde, Jaden Philogen vara alternativ. Även Emiliano Buendia är tillbaka efter nästan ett års knäskadefrånvaro. Satte två strutar i EFL Trophy när U21-laget vann med 3-2 mot Fleetwood.

På skadelistan finner vi Matty Cash, Tyrone Mings, Boubacar Kamara, Diego Carlos och Leon Bailey.

Lossnar det framåt för Villa mot Everton?

Everton har dansat på nedflyttningsstrecket flera säsonger i rad men lyckats fixa nytt kontrakt på slutet. Denna säsong lär också bli tuff. Även om det bara spelats tre omgångar så finns det tendens. Är tillsammans med nykomlingen Southampton de lagen som ännu ej tagit några poäng.

0-3 i premiären hemma mot Brighton. Låg redan under med 0-2 när Ashley Young drog på sig rött kort så tror inte det hade blivit poäng ens om man behållit alla spelare på planen. Följde upp med 0-4 borta mot Tottenham och senast ett riktigt praktfiasko mot Bournemouth. Hade 2-0 med tre minuter kvar av matchen men lyckades ändå förlora med 2-3. Det är för dåligt, ska ju bara stänga matchen och antingen hålla i bollen, maska eller skicka långt, i alla fall inte ge borta alla poängen på stopptid.

Har svårt att behålla stjärnor då man förra säsongen sålde Anthony Gordon till Newcastle och den här gången var det Amadou Onana som lämnade för dagens motståndare. Lovande talangen Lewis Dobbin följde också i Onanas fotspår och finns nu i Birminghamklubben. Åt motsatt håll gick Tim Iroegbunam som är ny hos The Toffees. Jake O'Brien (b, Lyon) och Iliman Ndiaye (a, Marseille) är hämtade från den franska ligan som man även lånat in mittfältaren Orel Mangala (Lyon) i från. Jesper Lindström (m, Napoli) och Armando Broja (a, Chelsea) är inlånade säsongen ut.

Inga playmakers direkt som värvats så det blir samma spel som tidigare säsonger med ångvältar på mitten och Dominic Calvert-Lewin som ska stångas på topp och försöka plocka ned några bollar till sina lagkamrater.

Har tunga skador i försvaret där Nathan Patterson och troligen Seamus Coleman saknas men det största avbräcket är Jarrad Branthwaite som räddade laget från många baklängesmål förra säsongen och har ögonen på sig från storklubbar som Chelsea och Manchester City. Youssef Chermiti & Armando Broja är också "out" för Everton.

Hemma på Villa Park bör det bli seger för Emerys gäng. Spelet som testas är rak etta + över 2,5 mål till dubbla degen hos Expekt .

Tar även med ett "skottspel" på Youri Tielemans över 0,5 skott på mål. Startar troligen på innermittfältet tillsammans med Onana och kan komma till lägen men är även bra på fasta situationer så till 2,80 i odds hos Expekt är han värd dagens TV-peng!

This is the stats tab
This is the post tip