Speltips: Arsenal handicap - 1,5 @ 1,80 - Quick Betting Casino -

Topp (fem) möte i Premier League där serieledande Arsenal gästas av femman Aston Villa.

Gunners i ruggigt bra form och har under 2024 vunnit 10 av 11 matcher i Premier League. Den match man inte tog en trepoängare i var Manchester City borta då det slutade 0-0 på Etihad Stadium. Ska till kommande vecka till södra Tyskland för returmöte mot Bayern Munchen i Champions League. Har 2-2 i trunken från mötet på Emirates så det blir en tuff uppgift men det känns vidöppet om vilket av lagen som tar sig vidare till semifinal.

Då det är tre lag inom en poängs marginal i jakten på Premier League bucklan så lär inte manager Mikel Arteta våga vila spelare här till kommande Europamatch. Takehiro Tomiyasu, Mohamed Elneny, Thomas Partey, Emile Smith Rowe och Eddie Nketiah lär dock finnas på bänken och om läge ges så kommer de bytas in för att avlösa ordinarie pjäser.

Arteta har lyxen att endast ha ett namn på skadelistan i slutskedet av säsongen när det är hårt matchande i liga och cuper. Backen Jurrien Timber har hela rehab gymmet för sig själv och behöver inte vänta på att någon annan ska bli klar med skulderflexatören.

Oleksandr Zinchenko ersatte Jakub Kiwior i halvtid mot Bayern och kan mycket väl peta polacken på vänsterbacken här och det känns även 50/50 vem av Kai Havertz och Leandro Trossard som får starta i spetsrollen på topp.

Arsenal i grym form vinner på Emirates

Aston Villa har tappat fjärdeplatsen till Tottenham, så i dagsläget är det Londonlaget som är säkra på Champions League plats nästa säsong. Det kan räcka med att bli femma om England får ihop tillräckligt många UEFA-poäng från den här säsongens europaspel men som sagt för att vara på den säkra sidan så är det sämst fyra som gäller. Det som talar emot Villa är att Birmingham klubben har en match mer spelad än konkurrenterna.

Ska precis som dagens motståndare resa till fastlandet kommande vecka. Returmöte i Europa Conference League mot Lille väntar Aston Villa. Kommer till norra Frankrike med en 2-1 vinst hemma på Villa Park i bagaget. Blir en tuff nöt att knäcka, framför allt då fransmännen har spelledigt i Ligue 1 medan Villa här har en stentuff batalj i London.

Får se hur Unai Emery resonerar. Mer eller mindre vaskade senaste bortamötet, mot Manchester City (1-4) , då varken Emiliano Martinez (akut magsjuka), Pau Torres, Alex Moreno, John McGinn (avstängd), Leon Bailey, Youri Tielemans eller Ollie Watkins fanns med från start. Till skillnad från tex Arsenal och Liverpool har Aston Villa inte någon bred trupp och med skador på Tyrone Mings, Matty Cash, Jacob Ramsey, Boubacar Kamara och Emiliano Buendia så är möjligheterna för den spanske manager begränsade. Till denna match även brottartung avstängning på mittfältsbossen Douglas Luiz.

Svårt att se Villa mäta sig med Arsenal under dessa förutsättningar. Tror Arsenal på hemmaplan blir på tok för tufft och Villa känner nog att Europa Conference League mötet mot Lille bör prioriteras och sedan väntar lättare uppgifter i Premier League med möten mot Bournemouth, Chelsea och Brighton samtidigt som man får hålla tummarna att Tottenham går på några minor i sina återstående matcher.

Spelet sitter om Arsenal vinner med minst två måls marginal.
This is the stats tab
This is the post tip