Speltips: Över 2,5 mål + båda lagen gör mål @ 2,50 - Coolbet -

Danska Superligans mästerskapsserie är en spännande historia där det är fyra lag som gör upp om titeln.

Dessvärre för Aarhus del är inte AGF inte ett av dessa lag. Slutade femma i grundserien och redan då befann man sig lite i ingenmansland. Tolv poäng bakom Midtjylland (som vann grundserien) men även tolv poäng före Odense som var sista lag att inte komma med till mästerskapsserien. Väl i "slutspelet" har det rent ut sagt gått käpprätt åt skogen för AGF. Bara tagit 2 poäng av 24 möjliga och kommer få fightas med Silkeborg om att inte komma sist i tabellen.

Som salt i såren så föll man även i cupfinalen 9/5 mot Silkeborg inför ett fullsatt Parken i Köpenhamn. Hade chansen till revansch senast i ligan då det var just Silkeborg man mötte hemma, men föll även då med 0-1 och har nu hemska sex raka förluster på kontot. Lär väl inte kicka tyske tränaren Uwe Rösler så här sent in på säsongen utan det blir att slicka såren under sommaren och ta nya tag till hösten.

Nordirländske landslagskeepern Bailey Peacock-Farrell bänkades senast efter flera svaga insatser mellan stolparna och troligen låter man åldermannen Jesper Hansen få chansen igen efter att "bara" släppt in en boll mot Silkeborg.

Ex-AIK:aren Eric Kahl tog sitt åttonde gula kort för säsongen senast och är därmed avstängd här. Behöver dock inte känna sig ensam på läktaren då skadade spelarna Tobias Mölgaard, Mats Knoester, Michael Akoto, Mikkel Duelund, Kevin Yacob och Janni Serra inte heller kan medverka.

Framåt har Tobias Bech och Patrick Mortensen tillsammans gjort 18 av totalt 36 ligamål men Mortensens senaste mål kom 22/4 mot Nordsjälland där hans två baljor gjorde föga nytta då man föll med 2-7! Bech har gått mållös sedan November 2023 så krutet är dyngsurt i AGF offensiven. Bra då att det finns lite andra spelare som petat in bollar på slutet. Tyvärr har det sällan räckt till poäng men många "hedersamma förluster".

Målrikt att vänta i Danmarks näst största stad?

FCK gjorde det bra i grundserien och var bara tre poäng bakom Midtjylland. 7-1-3 på hemmaplan och 7-2-2 på bortagräs så det var jämnt skägg när det gällde vart laget spelade. Med två matcher kvar i mästerskapsserien är det samma visa som i grundserien. Man är tre pinnar bakom Midtjylland och har även Bröndby framför sig och Nordsjälland en bit bakom.

Inledde slutspelet med att torska mot Bröndby och Nordsjälland. Fick sedan en boost när Kevin Diks kvitterade borta mot Midtjylland på straff i 90+4. Efter det fyra raka segrar och hade senast chansen att sätta sig själva i pole position men föll hemma mot Midtjylland och får nu i stället jaga i de två avslutande omgångarna. Har Nordsjälland hemma i sista omgången.

Truppen håller "nordisk världsklass" om man kan uttrycka sig så. Målis Kamil Grabara står på gränsen till det polska landslaget och när reservkeepern Theo Sanders gick sönder i början av säsongen så plockade man in Runar Alex Runarsson från Arsenal för att sätta på bänken.

I backlinjen är Nikolai Boilesen skadad men Peter Ankersen, Kevin Diks, Scott McKenna och Denis Vavro är alla duktiga spelare. Har dessutom Birger Meling (norsk landslagsman) att tillgå och får även Elias Jelert åter efter avstängning.

Framåt finns mycket talang i Orri Oskarsson som har lagt beslag på forward-rollen efter att Andreas Cornelius gått sönder. Flankerades av Elias Achouri och Mohamed Elyounoussi. Tyvärr är lovande svenske anfallaren Roony Bardghji skadad och kan ej medverka precis som Khouma Babacar och Davit Khocholava.

I truppen finns även tvillingbröderna Oscar och Emil som har storebror Rasmus Höjlund i Manchester United. Diogo Goncalves och Viktor Claesson har tappat sina startplatser men givetvis fint att kunna skicka in om det knyter sig så tränare Jacob Neestrup har verkligen ett smörgåsbord att tillgå.

Även om Aarhus form är dassig värre så har laget lyckats peta in en boll i sex av åtta matcher under slutspelet och i alla dessa sex har det blivit över 2,5 mål. FCK har samma stats. Sex av åtta matcher har slutat med att båda lagen gjort mål och över 2,5 mål i matcherna. Det lag som både Aarhus och FCK inte fixat linan mot är Silkeborg samt en match mot Midtjylland för Aarhus del.

Inget som tyder på att det inte kan bli målrikt även här. Aarhus siffror först 1-1, 2-1, 2-3 har de tre tidigare mötena under säsongen slutat.

Testar en betbuilder att båda lagen gör mål och att det blir över 2,5 mål.

Den som gillar målskytte-spel så är Kevin Diks värd en slant. Fyra mål under säsongen så här långt. Har tidigare spelat för AGF men framför allt är han förste straffskytt i FCK. Domare Jörgen Daugbjerg har förvisso bara dömt ut två straffar på elva matcher under säsongen men till 6,50 - Coolbet - i odds så är Kevin Diks värd en peng som målgörare.

Spelet sitter om båda lagen gör mål och det blir minst tre mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip