Natt till onsdag påbörjas NBA's s.k. "Play In", vilket innebär att fyra lag från den västra konferensen och fyra lag från den östra konferensen möts i en "win and in-match" till NBA-slutspelet 2024. Det är ett kul och fräsch tilltag från NBA om du frågar mig.

I den västra konferensen möts Sacramento Kings mot Golden State Warriors och i min värld är det Warriors som skall vara favoriter i den här matchen, trots att de spelar på bortaplan. Under 2023/24 har Warriors faktiskt varit bättre på bortaplan än hemma i Chase Center.

Jag gillar Warriors -2 till oddset 1.79 hos Unibet .com och tar det.

Värt att notera:

1. Warriors kommer in till den här matchen med ett av ligans bästa rekord över de 15 senaste matcherna. De har dessutom varit starka på bortaplan och jag gillar även hur HC Kerr har matchat sina spelare. Warriors är som bäst när de behöver vara som bäst. Det är bara Mavericks (12-3) som har ett bättre facit än Warriors 11-4.

2. Warriors defense och returspel på båda korgar har varit rakt över suverän och de leder ligan i den kategorin. Det är viktigt att notera. Returtagning är A och O i tajta matcher.

3. Kings och Warriors möttes i matchserien 2023 års slutspel och då var Steph Curry enorm och bar laget på sina axlar till vinst i game 7. Han satte nämligen 50 poäng borta mot Kings då. Den sved hårt oss Kings och det ligger kvar. Tro mig.

4. Warriors rotation (se fördelning av spelare och speltid) är idag starkare än Kings. Det kommer också vara en avgörande faktor i slutet av matchen. Djupet hos Warriors är bättre än Kings.

5. Warriors tuffe Draymond Green är en viktig kugge ör laget. Han har sina shenanigans, men på plan och spelandes, då är han en av ligans bästa försvarare än idag.

Jag är övertygad om att Warriors vinner idag och spelar dem -2 till oddset 1.79 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip