Skön vinst igår då Nets fick ordning på sitt returtagande i andra halvlek. Det vände matchen helt och hållet och gjorde så att gästerna kunde kämpa till sig segern. Återigen är det en match i den östra konferensen som väcker intresset! Den tidiga TV-matchen emellan Cleveland Cavaliers och Philadelphia 76ers blir högintressant efter att Sixers haft några svaga prestationer senaste tiden.

Cavaliers började starkt med 4-5 i matchfacit men har sedan dess åkt på två raka förluster då spelschemat blivit något svårare. Det fortsätter på samma tema med en hemmamatch mot en av titelfavoriterna. Cavs spelar en effektiv lagbasket men det är inte samma poängmaskin som man trodde då spelare som Love, Garland och Sexton utgör grunden. Istället har tränaren lagt fokus på att stärka defensiven.

76ers har fått tillbaka Allstar-spelaren Ben Simmons efter skada. Frågetecknen hopar sig kring honom då han fortfarande inte suttit en trepoängare. När matcherna blir jämna i slutfasen väljer motståndarna helt enkelt att låta honom stå ensam när han inte har bollen. Det finns givetvis väger att jobba sig runt det där men det är något tränaren Brett Brown måste fundera kring.

Ställer man upp trupperna bredvid varandra så är det klasskillnad i kvalité till förmån för 76ers. Skadesituationen är näst intill optimal för gästerna med. Endast Zhaire Smith saknas. I För Cleveland är Henson och Windler fortsatt skadade. Zizic och Larry Nance är frågetecken inför mötet.

Jag tror bestämt att vi får se en reaktion ifrån Sixers sida. Spelar man i närheten av sin potential så ska inte Cavs kunna ha något att sätta emot.

Speltips: PHI 76ers med handicap -7.0 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip