Torsdagens trippel satt som en smäck efter att Rögle, Örebro och West Ham gjort jobbet. Nästan sex gånger insatsen ramlade in på spelkontot och nu försöker vi såklart rida vidare på samma våg. Återigen blandar jag hockey med fotboll i en komb. Äventyret i Sverige går längre fram på kvällen vidare på amerikansk mark. Ta fram javan, knäpp läskeblasken och skicka in TV-pengen. Nu kör vi!

Luleå - Örebro: Under 4,5 mål @ 1,81

Tävling: SHL, Playin
Plats: Coop Norrbotten Arena
Tid: 15:15


Det blev precis som väntat en målsnål, kampfylld och känslorik tillställning i Behrn Arena under torsdagen. Örebro tragglade till sig en 2-1-seger enligt plan och skördade därmed sin femte raka vinst under ordinarie tid mot Luleå i år. Det är galet starka papper och nu måste Bulan och company hitta ett botemedel snabbt mot ÖHK:s styrspel för att luckra upp och ta sig till bättre lägen om inte äventyret ska ta slut redan under lördagen.

Överlag är jag såklart inte förvånad över att matchbilden mellan dessa herrskap ser mer eller mindre exakt likadan ut match ut och match in. Ingen av klubbarna tummar på sin defensiv och framåt skapas inte sådär jättemycket chanser. Något vi måste notera är att fyra av de fem vinsterna som örebroarna har mot Björnarna från norr kommer efter 2-1-vinster.

Löser gänget från Norrbotten att vända serien är frågan. Jag ställer mig frågande till detta samtidigt som styrkan finns hos arrangören. Omark, Andreasson, Shinnimin och övriga har fortsatt chansen men jag väljer att inte ta parti för endera lag utan siktar istället in mig på det jättefina underspelet som ligger på bordet. 4,5-linan ska inte behöva passeras.


Timrå - Rögle: Rögle Moneyline @ 2,16

Tävling: SHL, Playin
Plats: SCA Arena
Tid: 15:15


Rögle har sett ganska bra ut på slutet och klev in i playin-spelet med höga huvuden och en hel del självförtroende. Det var således ingen större sensation att ängelholmarna lyckades vinna match 1 mot Timrå i detta korta slutspel och således håller RBK stenhårt i matchbollen uppe i Medelpad.

Rögles förändring runt sitt spel har varit markant. Tidigare visade flera ledande målskyttar i laget inte upp sig från någon bra offensiv sida alls till att nu kliva in och leda med exempel. Abols stod för ett fint mål senast och Zaar, Everberg och Ryfors är numera alltid inblandade i roliga offensiva saker. Att en gubbe som Sundsvik därtill också är på spelhumör och titt som tätt lyser av självförtroende framåt gör ingenting sämre. Att Bandyklubben vunnit sju av sina nio senaste matcher förvånar mig inte.

Är Timrå uträknade? Knappast. Grundkapaciteten som hemmalaget besitter är ruskig men nu gäller det för TIK att få igång hela det offensiva batteriet med Dahlén i spetsen. Uffes son behöver gå i bräschen tillsammans med Lander, Wedin och övriga. Skador bakåt gäckar dock fortfarande Ante Karlsson och hans mannar. Ett ständigt återkommande problem där frågetecken denna gång lyser runt Erixon, Eronen och Edfeldt. Spelbolagens värdering runt Rögle-seger innan eller efter sudden vilar på drygt 45 procent och jag chippar inte riktigt in på det. Mer 50/50 och således är högersidan spelvärd i skrivande stund.


DC United - Inter Miami: Under 3,5 mål @ 1,53

Tävling: MLS
Plats: Audi Field
Tid: 19:00

Vi traskar i mål med en riktig höjdare från Nordamerika. Inter Miami är ett ruskigt roligt projekt att följa och jag försöker se så mycket MLS-fotboll som bara är möjligt. Dygnet har som bekant bara 24h och det är inte alltid tillfälle ges. Nu spelar Beckhams projekt en kvällsmatch, svensk tid, borta mot DC United och detta är en riktig MLS-diamant på förhand.

Miami kommer vad det verkar inte till spel med Leo Messi på Audi Field. Jag vet att coach Gerardo Martino valde att vila argentinaren mot Montreal i förra ligamatchen (2-3-förlust) men spelade in honom i Champions Cup-matchen mot Nashville i veckan. Där fick 36-åringen ungefär 50 minuter innan det var dags att kliva av. Ett krånglande lår är vad som spökar som jag förstått det. Med andra ord tror jag inte att man chansar med Messi nu. Suarez har mål i sig och likaså Taylor och Campana men riktigt samma kraft i anfallsspelet är inte att vänta.

DC United är ett annat lag i ligan som känns väldigt spännande men ser också ut att sakna spets i och med Christian Bentekes möjliga frånvaro. Belgaren missade senaste matchen och här finns olika bud när det kommer till 33-åringens tillstånd. Någon källa säger möjlig återkomst medan vi på annat håll läser flera veckor bort. Vi kan i alla fall konstatera att den skicklige liraren inte fanns med senast i en match som där och då slutade 0-0 (Cincinnati).
Jag greppar tag i underspelet i Washington denna gång då jag tycker linan är alldeles för väl tilltagen under rådande förutsättningar och visst kan detta sluta 2-1, 1-1 eller liknande men mer än så blir det nog inte.


Trippeln

Luleå - Örebro: Under 4,5 mål @ 1,81
Timrå - Rögle: Rögle Moneyline @ 2,16
DC United - Inter Miami: Under 3,5 mål @ 1,53

Totalt odds: 5,99


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip