I den här outingen borde egentligen Vikings (5-7) vara klara favoriter, men när laget imploderade mot svaga Lions senast känner jag att spelvärdet väger över till Steelers (6-5-1)och då spelet +3,5 till oddset 1,86 hos Pinnacle . Dessutom har Vikings skador på nyckelspelare som gör sitt till. Det här är två lag som inte sett särskilt skarpa ut över fyra kvartar, MEN de har en sak gemensamt; de är duktiga på att skydda sina QB's och vinna eller förlora med få poäng. Räkna kallt med en tuff, intensiv och tajt outing.

Värt att notera:

1. Först och främst vill jag hylla Vikings QB Kirk Cousins som verkligen går mot sin bästa säsong som quarterback för just Vikings. Hans enda faktabaserade svaghet är att när alla "TV-lampor" lyser på honom är han dessvärre som sämst. Hans statistik under Thursday Night Football över åren är 1-4. Notera det.

2. Elva av Vikings tolv matcher den här säsongen har slutat med max 6 poängs skillnad. De har aldrig förlorat eller vunnit med mer än så.

3. Det lag som är nr 1 i NFL gällande vinster med max "en possession" är just Steelers. De är 6-1-1.

4. Älskade att se T.J. Watt tillbaka i sadeln igen. Hans statistik berättar att han är på god väg att bli spelare nr 3 i NFL-historien att vinna NFLs "sackliga" för andra säsongen i rad. Legender som Reggie White och Mark Gastineau är de två andra.

5. Steelers defense har varit OK, men inte mer i år. Ifjol var de ruggigt dominanta med bara 19,5 tillåtna poäng per match och max 194 passing yards per match + hela 27 takeaways. Det har varit en del skador i år, men laget börjar få tillbaka sina äss igen och då kommer också resultaten.

6. Vikings secondary har dock blött enormt mycket över de sista fyra matcherna. De har tillåtit +400 yards per outing. Det är den sämsta siffra i NFL och som också kommer ge Steelers QB Big Ben lite feeling. Ha extra koll på WR Diontae Johnson i afton. Han måste vara ett perfekt sidospel för en touchdown.

7. Vikings viktige kugge, RB Cook har tränat över de senaste dagarna och kommer mest sannolikt att testa att spela. Notera dock att han haft det bekymmersamt med skada. Vid god vigör är RB Cook en av de bättre i ligan.

8. Vikings är 3-2 hemma i år. Ingen vidare statistik, men ändå åt rätt håll. Det som dock drar ner Vikings chanser är deras skador på deras nyckelspelare. Cook (osäkert startande; kommer testa), Thielen (definitivt ute) och Darrisaw (ute). Det ger QB Cousins sämre förutsättningar för att lyckas.

Jag spelar Steelers +3.5 till oddset 1,86 hos Pinnacle och gör det med vetskapen om att lagen (normalt) spelar tajta matcher och den här outingen har många ansikten, men det tydligaste är att det kommer bli jämnt. Väldigt jämnt.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip