Packers (8-8) möter en av sina s.k. ärkefiender genom åren i form av Chicago Bears. Ett s.k. "rivalry" som de ägt under den tid som Packers QB hette Aaron Rodgers.

I afton har laget en enda uppgift och det är att vinna för att ta sig in i slutspelet. Bears hemma låter som en munsbit, men jag säger; be careful out there. Bears är som sagt borta från slutspel, men laget har spelat riktigt bra över sina senaste matcher och noteras bör att flera av spelarna bl.a. QB Fields spelar för att bevara sina startande roller inför 2024.

Bears har ett intressant val att göra, eftersom de kommer plocka först i årets NFL-draft och här finns en s.k. "generational talent" på QB-sidan i form av USC Caleb Williams. Just valet av QB för Bears har under många år varit en tragikomisk företeelse, då organisationen trejdade upp (och offrade mycket kapital och draftkapital) för att plocka QB Patrick Mahomes...nej; vänta nu; de tog QB Mitch Trubisky istället och grävde sin egen grav för många år framåt. Med den tidigare erfarenheten och de lärdomar som följde efter det, gör att jag är övertygad om att Bears kommer nypa Williams, trots att Bears nuvarande QB Fields spelat helt OK i år.

Nu till säsongavslutningen för Packers och Bears. Även om Bears verkligen har spelat upp sig, så är det Packers som har allt att vinna här idag. De spelar för en slutspelsplats och när jag ser utvecklingen på Packers QB Love måste jag säga att han repat sig dramatiskt längs resans gång denna säsong. Sedan vecka 11 har han kastat för 16 touchdowns mot en interception. Det är starka papper.

Det rimliga är att Packers kommer vinna den här matchen, men det kommer inte bli enkelt och det kommer inte bli vackert. Det enkla hade varit att ta Packers -2.5, men jag lutar mig i stället mot att Packers QB Love kommer kasta minst en interception till oddset 1.76 hos bet365 .com

Värt att notera:

1. Packers RB Aaron Jones har funnit sin rytm på slutet. Han har löpt för +120 yards i tre raka matcher. MEN. Idag möter Packers ligans bästa run defense i form av Bears som tillåter minst antal yards per match (se 84 inalles). Den här matchupen blir spännande att se. Noteras bör att RB2 Dillon är borta från matchen pga. skada.

2. Bears har som sagt spelat sin absolut bästa fotboll över sina senaste fem outings. Under den här tiden har klubben också fått klart för sig att HC Eberflus kommer tillbaka i sin roll även nästa säsong. Bears offensiv har snittat +21 poäng per game med 186 passade yards och 145 löpna yards till det. På den defensiva sidan av bollen har Bears tillåtit 22 poäng per outing, men över de senaste fem matcherna har de inte släppt till ett snitt över 20 poäng.

3. I fjol vid samma tidpunkt hade Packers chansen att vinna hemma för att få spela slutspel, men laget fick stryk av Detroit Lions som inte hade något att spela för. Om Packers skall vinna idag måste de få ordning på sitt run defense och det verkar svårare sagt än gjort. Bears har en flyfotad QB i Fields som spelar för sin egen överlevnad inför kommande draft. Jag säger; se upp här, Packers!

4. Packers har som sagt sett bra ut på slutet och ryckt upp sig rejält och deras "måste-i-matchen" blir att förlita sig på Packers QB Love att hantera bra bollar mot Bears hyggliga secondary. Det innebär att Love kommer söka och kasta ofta en aning längre bollar mot Bears secondary, eftersom Bears run defense kommer stoppa Packers löpningar på marken. I den här situationen är jag överygad om att unge Love kommer ta minst 1-2 felbeslut och minst en interception kommer kastas.

5. Jag vill dock understryka att Bears (som är borta från slutspel) har sett väldigt starka ut på slutet och är ett av ligans mest heta lag för dagen. Bears defense är så fruktansvärt starkt för dagen, vilket gör att ingen motståndare skall känna sig säker. Jag har också svårt att se hur Packers till fullo skall kunna stoppa QB Fields i och med deras svaga run defense. Siffrorna ljuger inte; det är tre lag, vars defense är minst lika svagt mot spring som pass och det är Broncos, Cardinals och...trumvirvel...Packers.

6. Packers har också haft ett av ligans absolut enklaste spelscheman över säsongen. De är i NFC, men har inte mött varken Cowboys, Eagles eller 49ers i år. Notera det.


Jag är övertygad om att det här blir en riktigt spännande match. Det blir definitivt ingen "cake walk" för Packers om nu någon tror det. Bears har fått in glädjen, tryggheten och inspirationen i sitt omklädningsrum, vilket fyra vinster på de fem senaste matcherna vittnar om. Jag tycker mig också se ett Packers med många, många spelare på den offensiva sidan av bollen som är skadade och många som är tveksamt startande. WR1 Watson har inte tränat i veckan = han kommer inte spela. RB2 Dillon är skadad och kommer inte spela.

Jag väljer att lägga mitt spel på att Packers QB Love kastar minst en interception i matchen till oddset 1.76 hos bet365 .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip