Lions (9-4) möter Broncos (7-6) sent i afton. Hade det här varit en match typ i vecka 7-8 hade Lions varit superstora favoriter, men Broncos har funnit en väg tillbaka, samtidigt som Lions spelar högst ojämnt för dagen. Jag vill dock med bestämdhet hävda att Broncos statistik är som typ Steelers; på tok för bra för vad laget egentligen kan prestera. Det måste jag tillstå. Lions är 4-3 över sina sju senaste matcher emedan Broncos är 6-1.

Lions spelar på hemmaplan och till dagens outing får de tillbaka nyckelspelare på sin offensiva lina och det är ett stort plus. Om de kan kontrollera bollen och inte ge bort en massa turnovers och samtidigt får snurr på sitt springspel, då vinner Lions. Jag spelar Lions -3 i halvlek till oddset 1.86 hos bet365 .com


Värt att notera:

1. Lions och QB Goff måste vakna upp ur dvalan när det gäller passing offense. Efter matchen mot Chargers (som alla slår) var dock Lions rankat som nr 6 i ligan. En stark siffra, men det har gått sakta nedåt sedan dess. Om vi ser till hela säsongen per idag är Lions rankat som nr 7 gällande yards per passade försök och nr i passer rating.

2. En av de allra största faktorer till ett haltande Lions har att göra med skador på den offensiva linan. Flera nyckelpersoner har varit borta. I afton är den linan så intakt som den kan vara och det är ett stort plus för Lions. Idag möter de ett Broncos som inte har en tillstymmelse till pass rush och det gör att QB Goff bakom sin lina kan finna bättre lösningar. Notera det.

3. Broncos har gått från sämst till ett av de bättre lagen i ligan om vi ser till deras resultat och det är segrar som räknas i den här sporten. Frågan kvarstår dock; hur bra är de egentligen? Jag håller dem inte som ett slutspelslag, men de bara vinner och vinner, vilket i sig är rakt över suveränt bra jobbat av spelare och coacher. Idag är jag dock övertygad om att de kommer tas ner på jorden igen. Broncos har inte mycket till pass rush. De är nr 30 i ligan med nuvarande statistik. Varfär vinner de då? Över de senaste sex matcherna har Broncos forcerat 17 turnovers som inkluderat hela sex interceptions. Det är siffror som är helt "bananas" och det finns inte en chans på kartan att det kommer fortgå.

4. Lions rushing offense är fortfarande bra. De snittat 4.5 yards per försök och har nått +140 yards över minst sju matcher i år. Starka papper.

5. Broncos QB Wilson har varit klart bättre i år. Han har sju matcher med en passer rating över +100, vilket är bra. Hans rutin i passningsfickan har gjort att han "tar det han kan få" från varje spel och det har fungerat bra. Det största problemet är dock kvar; antal sacks som Wilson får ta emot. Det måste ta emot någon gång. Han har blivit sackad hela 38 gånger i år (nr 6 i NFL).

Om Lions får snurr på sin secondary och inte kastar bort bollen är det här i mina ögon en toppchans för Lions. Spring, spela Lions-football och håll i bollen, då vinner Lions. Jag finner ett spelvärde i att Lions tidigt tar hand om ledningen i den här outingen och leder med minst -3 i halvlek. Hos bet365 får jag 1.86 i odds och tar det.

Notera som sagt att det är matcher såväl lördag som söndag denna helg.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip