Chargers (8-5) vs Chiefs (9-4). Sicken offensiv match att vänta! Den här får inte missas.

Två helgrymma quarterbacks kommer vara i fokus mest hela matchen. Chiefs Mahomes är den bäste av dessa två, men Chargers Herbert ser allt mer ut som en franchise-QB för Chargers och det gläder mig. Än så länge är Mahomes den bättre av dem och det är jag övertygad om att vi kommer få se i afton.

Chiefs har verkligen varit enastående bra på slutet och vunnit hela sex raka segrar efter en väldigt svajig inledning, där alla undrade vad som hade hänt med försvaret. Nu är det ingen som frågar längre och Chiefs börjar se Super Bowl-ready ut och det är som sagt en del kvar att bli bättre på, men det är nästan ett komplett lag när de spelar som bäst.

Jag kommer spela Chiefs -2,5 hos Pinnacle till oddset 1,73. Vinner Chiefs i afton är de det sjunde laget i NFL-historien som vinner +10 matcher i sju raka säsonger. Enormt imponerande!

Värt att notera:

1. Chiefs QB Mahomes har en passer rating om 135,8 mot blitz sedan 2020. Nr 1 i hela NFL. Notera också att Chiefs ännu inte förlorat en bortamatch mot ett lag från AFC West. Mahomes är också 15/5 vad gäller touchdowns kontra interceptions på bortaplan.

2. Chargers Herbert är ingen blekfis. Han har +300 passing yards i 15 matcher sedan 2020. Nr 1 i NFL före Brady och just Mahomes.

3. En riktig brasklapp och stort tapp för Chargers är att Slater inte kommer spela matchen. Det är ett ruggigt tapp för den offensiva linan och QB Herbert. Slater har varit ett utropstecken i år.

4. Chargers run defense har varit ett sorgebarn att följa genom säsongen. De har tillåtit +100 yards rushing i sex matcher efter sin "bye-week". Det räcker inte att vara "på gränsen svag" när man möter Chiefs. Räkna med en mixad Andy Reid-offensiv med mycket spring och en improviserande Mahomes.

5. Chiefs har som sagt fått rätsida på sin defensiv och tillåter bara 10,8 poäng bakåt. Det är väldigt starka papper. När du sedan vet vilken offensiv laget har, samtidigt som Chargers släpper in i snitt 27 poäng per outing = då förstår man varför Chiefs krigar för sjunde raka segern.

6. Chiefs har ligans bästa red-zone offense med 52,2% på 157 försök.

Jag har svårt att gå emot ett lag som bara sköljer över och förbi sina motståndare över den senaste tiden. Chiefs är ett av ligans bästa lag nu (som förväntat) och om Chargers skall ha en chans måste de spela sin bästa match för året och Chiefs göra en av sina sämre. Det är i grund och botten en dramatisk skillnad på klubbarna, men Chiefs skall slås och det köper jag inte. Jag spelar Chiefs -2,5 till oddset 1,73.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip