Browns (7-6) tar emot Raiders (6-7). Ett möte mellan två lag som i det stora hela varit en besvikelse i år. Raiders tappade ”allt” när hela havet började storma runt ex-coach Gruden. Det finns en viss förståelse för det. Browns däremot är typ Browns. Det är något i vattnet. De har ett suveränt lag på papperet, men det knyter sig alltid någonstans.

Browns har favör av hemmaplan, men de har också ett antal spelare på COVID-19-listan med bl.a. QB1 Mayfield och QB2 Keenum. Det gör att QB3 Nick Mullens får kliva in som skipper under ljuset av Monday Night Football. En otacksam uppgift eller?

Jag har funnit mitt spelvärde i Browns +3 till oddset 1,90 hos Pinnacle .

OBS! Notera speltid. Redan kl 23 i afton.

Värt att notera:

1. Vinnaren av den här lite annorlunda matchen (se förutsättningarna) kommer ha en vettig chans att nå slutspel. Den som torskar är i stort sett körd på slutspel. Mycket står således på spel.

2. Som sagt; Raiders har haft en extrem säsong. De facto har de förlorat fem av sina sex senaste matcher och det har inte sett bra ut. QB Carr, som i grund och botten, är bra har inte stått att känna igen dem senaste tiden. Hans favorit-vapen TE Waller är borta. Upp på scen har WR Renfrow klivit och skött sig bra.

3. Raiders har haft det otroligt tufft att göra poäng framåt och i samband med sina fem förluster har de bara kämpat ihop färre än 17. Det duger absolut inte.

4. QB3 för Browns - Nick Mullens startar. Det skall bli spännande att se hur han orkar stå emot Raiders grymma pass rush med bl.a. Maxx Crosby. I mina ögon har han bara en sak att göra; vara en hygglig game manager. Låta RB Chubb få springa sig både blå och grön. Ta inte för många långskott. Spela enkelt. Då kan det gå bra.

5. Tillbaka till Raiders WR Renfrow. Han snittar 67,5 mottagna yards per outing. 40 pass har lett till viktiga first down. Till dags dato har Renfrow tagit emot 86 mottagningar för 877 yards med tillhörande 5 TDs. Det är bra jobbat. Han har dessutom tre raka matcher med +100 yards innanför västen.

6. Varför kan Browns lösa +3 i afton? Jo; de har ett av ligans bästa springspel (Raiders en svag run defense).
De ligger på fjärde plats i NFL med 143 rushing yards per outing med 17 TDs till det. Det är på marken och i springspelet som Browns kan vinna denna match.

7. Brown defense har varit epitomet i år. De senaste två matcherna när alla pjäser är tillgängliga har defensiven varit enormt. Ravens som var nära att skrälla mot Packers igår mådde ett snitt på 19 poäng framåt. Det säger det mesta.

Det här blir en spännande match att se. Förutsättningarna är speciella, men båda lagen måste vinna. Jag ger Browns en hygglig chans att reda ut kvällens match och spelar Browns +3 till oddset 1,90 hos Pinnacle .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip