Bills (7-4) tar emot stekheta Patriots (sex raka vinster och är numera 8-4) i en riktigt spännande match.

Den här matchen har inte Bills råd att förlora om du frågar mig. Fokus måste vara att ha nr 1 seedning i konferensen. Förlust här innebär problem, men det kommer inte bli enkelt. Det kommer inte heller att bli snyggt med tanke på det utlovade vädret (dåligt).

Jag kommer spela Bills -2 till oddset 1,82 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Bills klev in i årets säsong som en av de mer betrodda att vinna divisionen, men var/är många experters val även som Super Bowl-vinnare. Det började lovande, men maskinen har hackat betänkligt. Det som stör mig mest är att de kan spela världsklass-fotboll ena stunden för att därefter möta svaga Jaguars och inte ha en chans. Helt bisarrt. I afton möter man Patriots som i stort sett ”ägt” NFL delar av oktober och hela november.

2. Jag kommer som sagt gå på Bills idag och då krävs det att Bills QB Josh Allen visar upp sig från sin bästa sida, annars blir det ridå. Ifjol mot Patriots var Allen enorm. Han kastade för över 300 yards och satte fyra touchdowns med en passer rating på +138 om jag inte minns fel. Han var kort och gott grym! Nu vet vi att Patriots har ett av NFLs bästa defense, vilket gör att mycket ligger på QB Allen i afton. Han måste agera som lugnet själv och inte försätta sig och laget i prekära situationer. Han har dessvärre kastat hela sju interceptions plus en fumble över de senaste fyra matcherna. Det är inte OK. Om Allen spelar på det sättet kommer Patriots vinna enkelt. Om Bills levererar ett varierat offensivt spel med mix av löpningar, korta pass med en och annan djup boll mot WR Diggs; då skall de ha en bra chans att vinna. Allen måste ha en snabb release, vara kvick i tanken och lita på sina receivers.

3. Det är 15:e matchen mellan NFLs nr 1 scoring defense (Patriots) möter ligans nr 1 vad gäller total defense (Bills). I de fjorton tidigare matcherna har 11 av dessa gått till laget med bäst statistik för total defense. Intressant stats som talar för Bills.

4. En väldigt viktig aspekt är att Bills äntligen börjar få tillbaka en del viktiga kuggar på nyckelpositioner. Rookie RT Brown är tillbaka. Star Lotulei är tillbaka efter att ha varit på reserve/COVID-list och lägg därtill (förhoppningsvis) att ässet LG Feliciano är tillbaka. Det är tre mycket viktiga pjäser i min värld.

5. Notera att Patriots kommer till den här matchen som nr 1 i scoring defense, där nyförvärvet Judon har hela 11,5 sacks på året. En riktigt stark siffra. Bills måste se till att Allen står upp mest hela tiden, annars blir det tufft.

6. Bills är rankat som nr 1 i NFL vad gäller pressure rate (30,2%). Här gäller det att hålla i.

7. När Bills har vunnit sina matcher i år har det varit med +10 poäng. Kanske inte lika lätt idag, men vill Bills visa att man är bra är det läge att visa det idag.

Jag håller Bills som ett bättre lag även Patriots trollkarl Belichick ständigt visar vilken coach han är. Bills vill spela i Super Bowl i år. Då måste man vinna idag för att inte tappa position.

Jag spelar Bills -2 till oddset 1,82 hos Pinnacle .

/RoloMartins







This is the stats tab
This is the post tip