Nu när oddset på Sevilla stigit så pass mycket som till 1.68-1.70ish tycker jag man kan spela på spanjorerna att vinna. EL-finalen.

Normalt sett är ju det här inte det roligaste oddset i en final på neutral plan. Men jag tyker man kan se det lite som en bortamatch för båda lagen, och där har Dnipro inte varit så starka. Hade väldigt mycket tur borta mot Napoli då ett offsidemål gav 1-1. Innan dess borde italienarna ha avgjort matchen, ja hela dubbelmötet.

Ser man på vägen fram mot finalen så har ukrainarna hela tiden grundlagt EL-framgångarna hemma i Ukraina. Pga oroligheterna har man inte kunnat spela på sin egen arena och att då vara så hemmastarka är naturligtvis imponerande. Men att spela i Ukraina är såklart en stor hemmaplansfördel ändå. Är ett bra lag kryddat med ett par vassa spelare där Konoplyanka sticker ut som en stark offensiv pjäs. Tycker ändå laget haft en del tur med både lottning och medstuds på vägen fram.

Sevilla har imponerat stort på mig och känns mer kompletta som lag. Har en bra offensiv där Bacca sticker ut. Vunnit 8/9 senaste i EL. Missade en CL-plats precis i ligan, men kan nu revanschera sig och avancera via vinst här i stället. Har rutinen av att spela en så här stor final, då man gjorde det i fjol. Har också en bra form då man bara förlorat en gång i april och maj.

Dnipro har gjort det bra, men här tror jag att Sevilla visar att det trots allt skiljer någon klass mellan lagen.

Avbräcksmässigt saknar Sevilla keepern Beto, men det är inget som borde påverka alltför mycket då Rico fått ett gäng matcher i år. Tänkbara lag:


Boyko; Matos, Cheberyachko, Douglas, Fedetskiy; Fedorchuk, Kankava; Konoplyanka, Rotan, Luchkevych; Seleznyov

Rico; Coke, Carrico, Kolo, Tremoulinas; Krychowiak, Mbia; Vidal, Banega, Vitolo; Bacca

Vamos!



EDITERAD 2015-05-27 10.22:09

This is the stats tab
This is the post tip