Ett returmöte av förra veckans möte mellan Haider Maurer - Dodig står på schemat. Trots att Haider-Maurer vann det mötet i en tresetare så har oddset stigit från 1,5 (förra veckan) till 1,77. Komiskt men sant.

Haider-Maurer har gjort det bra i år. Han har i skrivandets stund sin högsta ranking (47) samt att han har presterat en bländande tennis på gruset. 10-5 i matchfacit på gruset & då är en SF plats i Rio De Janeiro, en QF plats i Casablanca samt en R16 plats i Monte-Carlo inräknat. Han har besegrat spelare som Ramos-Vinolas, Robredo, Souza & Andujar för att nämna några etablerade grusspelare. För bara en vecka sedan besegrade han Dodig, som alltså står på andra sidan i denna matchen.

Dodig har inte fått spelet att stämma under 2015. Han har ett spel som inte fungerar lika effektivt på gruset då han spelar extremt aggressivt & försöker avancera på nät när han får möjlighet. 6-8 i matchfacit & endast en grusmatch i ryggen är inte mycket att hurra över. Kan nog ta ett tag innan Dodig hittar rytmen på gruset & mot en formstark Haider-Maurer krävs det enormt mycket från kroatens sida ifall han skall rå på österrikaren.

Haider-Maurer möter gärna Dodig på gruset alla dagar i veckan, speciellt när deras formkurvor pekar åt två helt olika håll. Med tanke på Dodigs usla form samt hans matchovana på gruset nyper jag Haider-Maurer som matchvinnare @ 1,77 på Betsafe (5/10 units).




EDITERAD 2015-04-27 18.00:39

This is the stats tab
This is the post tip