Kul att ha fransmannen Tsonga tillbaka på touren. Han ådrog sig en skada i novembermånad i samband med DC-finalen mot Schweiz som hållit honom borta from tennisen i 5 månader. Han inleder turneringen mot Amerikanen Tim Smyzcek som är i sitt livs form, med andra ord så är det ingen tacksam uppgift för Tsonga.

I skrivandets stund så går det inte att sia hur det ligger till med Tsongas form. I majoriteten utav fallen när en spelare kommer tillbaka från en skada, så tar det ett tag innan rytmen samt tajmingen sitter. Framförallt när vi talar om Tsonga, som har en extremt aggressiv spelstil, så kan det ta ett tag innan allt sitter. Han behöver matcher, desto fler matcher, desto mer "varm i kläderna" blir han. I samband med att turneringen lottades nämnde han "Jag har inga större förväntningar på turneringen. Jag är bara glad av at vara tillbaka på banan".

Nu ställs han alltså mot en Tim Smyscek som är i sitt livs form. Av 23 spelade macher har amerikanen gått vinnandes i 17 av dem. Inga dussinspelare han besegrat under året, bara under förra veckan fick Stakhovsky, Muller, Struff & Becker se sig besegrade av amerikanen. I första omgången utav denna turnering besegrade Smyczek Adrian Menendez-Maceiras & det är alltid skönt att ha en match under bältet då man får känna på underlaget.

Trots att Tsonga fortfarande är högt rankad (nr 13), så förstår jag verkligen inte hur Smyzcek kan stå i 3 gr pengarna med den bakgrunden att Tsonga inte spelat en tävlingsmatch på 5 månader samt Smyzceks enastående form.. Av dessa 23 matcher han har spelet, så har han minst tagit 1 set i 20 av matcherna = 87 %.

Jag garderar mitt spel någorlunda & spelar Smyzcek + 1,5 set hos Unibet till @ 1.64.

Numera hittar ni mig på Twitter vid namn Soshinetennis.


EDITERAD 2015-03-26 19.03:32

EDITERAD 2015-03-27 17.10:09

EDITERAD 2015-03-28 04.16:32

This is the stats tab
This is the post tip