Gårdagens rek på Colorado ML @ 1.819 satt smärtfritt då man fullständigt körde över Canucks över 60 min. Man började med slarv i egen zon och Henrik Sedin kunde ge gästerna ledningen efter bara 10 sekunder. Avs kämpade sig bra in i matchen igen och Iginla kunde kvittera med en snygg backhand efter spel i powerplay. Innan första perioden var slut kunde dock Canucks ta ledningen igen efter ett diskutabelt mål då det såg ut som om Burrows sparkade in pucken men målet godkändes. I period 2 och 3 visade Avs vilken kvalitet man besitter och körde över Canucks. Slutresultatet skrev till 7-3 och därmed satt reken på Avs ML!

Nashville Predators - Pittsburgh Penguins

Goalies: Rinne vs Fleury

Intressant möte här då Nashville som fortfarande inte har förlorat efter fulltid i år tar emot Penguins som tappade en stabil 3-1 ledning mot Detroit senast. Penguins tycker jag spelade väldigt bra första perioden mot Wings då man kom ut betydligt hårdare än vad hemmalaget förväntat sig och man chockade helt enkelt Wings. Man såg även ut att ro hem segern efter ett sent mål i andra perioden som innebar en tvåmålsledning inför tredje perioden, men Wings lyckades alltså på något sjukt sätt vända och vinna efter OT.

Pittsburghs förlust sved nog ganska mycket och i en post-game intervju med lagets kapten Sidney Crosby uttryckte han sig väldigt tydligt om att man måste lära sig bevaka sina ledningar och speciellt tvåmålsledningar. Han berättar även att man var hårda mot sig själv då man tappade en match på liknande sätt emot Dallas och lät de ske igen mot Wings. Tror Pens kommer vara otroligt skärpta i natt då man fått nån dag att tänka över vad som behövs göra och man kommer va redo i natt.

Nashville är som sagt fortfarande obesegrade under 60 min och senaste förlusten man åkte på var mot Hawks efter OT. Nu fick man i sin senaste match revansch mot Hawks efter att tidigare Penguins snipern James Neal stod för sitt första hattrick för sin nya klubb. Nashville är ett starkt hemmalag och tidigare år så har försvarsspelet varit styrkan. Nu med Peter Laviolette som headcoach spelar man en mer offensivt spel och jag tror det leder till mer öppna ytor för Penguins vassa forwards. Pekka Rinne har inlett säsongen på ett bra sätt och man har alltid en trygghet med honom i kassen. Det var tydligt senast mot Hawks då han stod för en stabil insats och gav sitt lag chansen att vinna efter att Hawks haft ledningen.

Intressant också inför denna match är att James Neal ställs mot sitt forna lag där han presterade på en fin nivå under 4 säsonger. Patrik Hörnqvist och Nick Spaling gick åt andra hållet och det blir intressant hur dessa spelare presterar i natt då båda spelarna har en speciellt relation till Nashville eftersom det är den enda NHL-klubben de spelat för innan traden.

Historia

Historisk sett möts dessa lag inte speciellt ofta men man kan notera att Pittsburgh har 4 raka vinster mot Nashville under de 4 senaste åren. Innan dess har Nashville 3 raka vinster, men då är de så långt bort som från säsongen 09/10 och då hade man inte samma spelare i lag som i nuläget (till stor del).

Jag gillar faktiskt att Pittsburgh som alla vet besitter enorma kvaliteter förlorade efter att haft ledning senast då man borde snackat ihop sig ordentligt och kommer komma ut i natt utan respekt mot Nashville. Ingen lätt uppgift men jag tror man fixar detta och Nashville åker på sin tredje förlust för säsongen.