Det är vidöppet inför semifinalreturen i Madrid efter att första mötet i München slutat 2-2.

Real Madrid:

Säkrade La Liga-titeln i helgen, men Carlo Ancelottis och hans mannar har siktet inställt på att säkra en Champions League-finalplats att kröna säsongen med. Real tog ett tidigt ledningsmål på Allianz Arena genom Vinícius innan Bayern München vände tillbaka med två mål i kvick succession i inledningen av den andra halvleken. Vinicius säkrade sedan ett oavgjort resultat från straffpunkten i en svängig match där Real kanske inte stod för sin spelmässigt bästa insats, men samtidigt visade upp vilken spets och individuell kvalitet det finns i Ancelottis lag.

Ancelotti roterade truppen en hel del i helgens 3-0-seger hemma mot Cádiz, där spelare som Antonio Rüdiger, Rodrygo, Jude Bellingham, Vinicius, Fede Valverde och Toni Kroos vilades från start. Thibaut Courtois var tillbaka mellan stolparna, men Andriy Lunin lär få förtroendet här med tanke på att belgaren varit borta hela säsongen med skador. I övrigt är det endast Aurélien Tchouaméni som är ett frågetecken, annars har Ancelotti alla spelare tillgängliga.

Bayern München:

Thomas Tuchel roterade inte sin trupp fullt ut i helgens förlust borta mot Stuttgart, där spelare som Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Raphael Guerreiro och Harry Kane alla startade. Det straffade sig när Guerreiro ådrog sig en skada, som gör att han missar returen i Madrid, precis som Bouna Sarr, Sacha Boey och Kingsley Coman.

Matthijs de Ligt och Jamal Musiala har återvänt till träningsplanen och utmanar om en startplats här. Kim Min-jae hade en tuff första semifinal mot Real Madrid och om De Ligt är redo kan han ta plats bredvid Eric Dier i mittförsvaret. Det har även rapporterats om att unge Aleksandar Pavlovic går före Leon Goretzka, som byttes ut i halvtid senast, på det centrala mittfältet och att Sané, Jamal Musiala och Serge Gnabry utgör offensiva trion bakom Kane. En offensiv satsning om så är fallet.

Bayern har haft det tufft på bortaplan på sistone med bara två segrar på de nio senaste, där man också bjudit på mängder av målglada matcher.

Målglatt i returen?

Bayerns resultatrad på bortaplan under 2024 lyder: 3-2, 0-3, 0-1, 2-3, 2-2, 5-2, 2-3, 2-2, 5-1 och 1-3. Det blev fyra mål i mötet i München och bör finnas god fog för nätrassel även här. Båda lagen besitter offensiv kvalitet i mängder och ett tidigt mål, oavsett för vilket lag det faller för, kan öppna upp den här tillställningen rejält när andra laget tvingas framåt för att jaga en finalplats. Över 3 mål finns till 1,90 hos Betinia .
This is the stats tab
This is the post tip